Σημαντική αύξηση στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών και 1,5 εκατ. επιβάτες για το πρώτο τρίμηνο του έτους κατέγραψε η Aegean, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις. Τα έσοδα ήταν αυξημένα κατά δυόμισι φορές σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021 και συγκεκριμένα ανήλθαν σε 120,8 εκατ. ευρώ έναντι μόλις 44,3 εκατ. πέρσι. Οι θετικές προβλέψεις για τη θερινή σεζόν και η πορεία των προκρατήσεων οδήγησαν την εταιρεία σε θετικές ταμειακές ροές από τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2022, ο όμιλος προσέφερε 2,3 εκατ. θέσεις και μετέφερε 1,5 εκατ. επιβάτες. Η συνολική προσφερόμενη χωρητικότητα αντιστοιχούσε στο 74% της χωρητικότητας του πρώτου τριμήνου του 2019, ενώ η μέση πληρότητα πτήσεων βελτιώθηκε σε 66,1% από 47,5% το πρώτο τρίμηνο του 2021, παραμένοντας όμως με την επίδραση της Όμικρον ειδικά τους πρώτους δύο μήνες του έτους, σημαντικά χαμηλότερη από τα προ πανδημίας επίπεδα.

Στο πάντα εποχικά ασθενέστερο πρώτο τρίμηνο, οι καθαρές ζημίες μετά από φόρους ανήλθαν σε 38,5 εκατ. ευρώ από 44,5 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2021. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος καυσίμου, οι ζημιές δεν ήταν μεγαλύτερες από το πρώτο τρίμηνο του 2019. Τα ταμειακά διαθέσιμα, ισοδύναμα και λοιπές χρηματοοικονομικές επενδύσεις διαμορφώθηκαν σε 458,8 εκατ.

«Περιορισμός των ζημιών, θετικές ταμειακές ροές»

«Στην περίοδο του έτους με τη χαμηλότερη ζήτηση, με τη μετάλλαξη Όμικρον να συνεχίζει να επηρεάζει τις πληρότητες και την τιμή του πετρελαίου διπλάσια από το 2019, η Aegean πέτυχε περιορισμό του ζημιογόνου αποτελέσματος σε σχέση με το 2021 και αντίστοιχα με το 2019. Είναι επίσης σημαντικό ότι από τον Φεβρουάριο κυρίως λόγω της προπώλησης εισιτηρίων για το καλοκαίρι, οι ταμειακές ροές είναι θετικές», ανέφερε ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Aegean.

Και συνέχισε: «Για την καλοκαιρινή περίοδο, ο Όμιλος συνεχίζει τη σταδιακή επαναφορά χωρητικότητας προσθέτοντας νέους προορισμούς και αυξημένες συχνότητες σύνδεσης στο δίκτυο εσωτερικού και εξωτερικού. Παραμένουμε συντεταγμένοι στο επενδυτικό μας πλάνο με την παραλαβή ακόμα 12 νέων Airbus 321/320neoγια το 2022, σταδιακά στους επόμενους μήνες. Η καλοκαιρινή περίοδος, δείχνει ιδιαίτερα αυξημένη δυναμική στην πορεία των προ-κρατήσεων αλλά και ήδη σημαντικά αυξημένες πληρότητες που προσεγγίζουν πλέον τα προ-πανδημίας επίπεδα. Στόχος μας είναι το 2022 να είναι μια χρονιά με νέες υπηρεσίες και περισσότερες επιλογές για τους επιβάτες μας αλλά και η πρώτη κερδοφόρα χρήση μετά την πανδημία. Αδιαμφισβήτητα όμως, μέσα σε ένα περιβάλλον, με υψηλή αβεβαιότητα και υψηλό κόστος καυσίμων λόγω και των γεωπολιτικών εξελίξεων, η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα παραμένουν προτεραιότητες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις