Δώδεκα ελληνικά εργαστήρια έλαβαν έγκριση για την τριετία 2022-2025, για την έκδοση πιστοποίησης σε ελληνικά αγροτικά προϊόντα φυτικής προέλευσης, που εξάγονται στην Ινδονησία.

Από την Ελλάδα μπορούν να εξάγονται στην Ινδονησία τα παρακάτω οκτώ προϊόντα φυτικής προέλευσης:

Τα προϊόντα αυτά μπορούν να εξάγονται εφόσον συνοδεύονται με αποτελέσματα εργαστηριακών αναλύσεων, ανάλογα με την περίπτωση, από ελληνικά εργαστήρια εγκεκριμένα από το yπουργείο Γεωργίας της Ινδονησίας.

Οι εργαστηριακές αναλύσεις αφορούν σε:

α) υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων (φπ),

β) Βαρέα Μέταλλα,

γ) Μυκοτοξίνες και

δ) Μικροβιολογικά.

Μέχρι το τέλος Μαΐου 2022 ήταν εγκεκριμένα τέσσερα ελληνικά εργαστήρια. Φέτος, υποβλήθηκε έγκαιρα φάκελος από το ΥπΑΑΤ προς το Υπουργείο Γεωργίας της Ινδονησίας, σε συνεργασία με την Β5 Διεύθυνση Διμερών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Τζακάρτα, με τις αιτήσεις δώδεκα (12) εργαστηρίων ελέγχου.  Τα πεδία των ελέγχων εστάλησαν από τα ενδιαφερόμενα εργαστήρια, ανάλογα και με τις δραστηριότητές τους, για τις οποίες είναι διαπιστευμένα από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ), σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISOEN17025.

Ο φάκελος των ελληνικών εργαστηρίων αξιολογήθηκε από τις αρμόδιες αρχές της Ινδονησίας και όλα τα ελληνικά εργαστήρια εγκρίθηκαν για την 3ετία 2022-2025.

Τα 12 εγκεκριμένα εργαστήρια της χώρας μας από τις αρχές της Ινδονησίας για την 3ετία 2022-2025 (μέχρι 31 Μαΐου 2025), αναφέρονται αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα:

Τα παραπάνω εργαστήρια είναι στη διάθεση των Ελλήνων εξαγωγέων προκειμένου να τα αξιοποιήσουν για να αυξήσουν τις ελληνικές εξαγωγές προς την Ινδονησία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO