«Γιοκ» ελληνοτουρκικές γέφυρες

Οσοι περίμεναν αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, μετά από κάποιες πιο διαλλακτικές δηλώσεις του Ακάρ, διαψεύστηκαν παταγωδώς.

Η παρενόχληση στο ελικόπτερο που μετέφερε τον Ν. Χαρδαλιά στον Αη Στράτη και αυτό που είπε ο Ερντογάν, ότι δεν θα ξανασυναντηθεί με Ελληνες πολιτικούς, αν δεν βρεθεί κάποιος έντιμος (επί της ουσίας χαρακτήρισε ανέντιμο τον Μητσοτάκη), βάζει τέλος στις ελπίδες να πέσουν οι τόνοι μέσα στο καλοκαίρι.

Όπως παρατηρούσε βουλευτής της αντιπολίτευσης, πάντως, δεν βλέπει «θερμό» επεισόδιο γιατί δεν θα το επέτρεπε αυτό το ΝΑΤΟ, ακόμη κι αν ο επικεφαλής Στόλντενμπεργκ είναι φιλότουρκος.

Κι ο ίδιος έλεγε ότι ο Ερντογάν κινείται μέχρι εκεί που του αφήνουν το χαλινάρι, δεν θα σπάσει το σκοινί που τον κρατά. Ιδωμεν…

Σε κάθε περίπτωση, εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει τετ α τετ του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ειδικά μετά τα απανωτά «Μητσοτάκης γιοκ» από τον Σουλτάνο.

Το άγος των πυροσβεστών

Ισως να περνούσε απαρατήρητο αυτό που έγινε πριν από μία εβδομάδα, αν δεν έβγαζε ανακοίνωση καταδίκης το ΚΚΕ.

Ο λόγος για το συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, όπου την ώρα που μιλούσαν βουλευτές, έπαιξε βίντεο στο οποίο υπήρχαν φωτογραφίες του δικτάτορα Παπαδόπουλου, του Παττακού με το μυστρί και άλλα στιγμιότυπα από την… εθνοσωτήρια επανάσταση του 1967.

Κάποιοι προφανώς σκέφτηκαν ότι πρέπει να τιμήσουν τους χουντικούς για το θεάρεστο έργο που επιτέλεσαν στο πυροσβεστικό σώμα.

Εν πάση περιπτώσει ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Παπαναστάσης που ήταν εκεί, πήρε το λόγο, αποδοκίμασε αυτό που έγινε και αποχώρησε.

Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι στην εν λόγω εκδήλωση ήταν και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος, Αλέξιος Ράπανος.

Ο άνθρωπος, μόλις είδε τι εικόνες επέλεξαν κάποιοι να βάλουν στο βίντεο σηκώθηκε κι έφυγε εξοργισμένος.

Τώρα, γιατί δεν επελέγη να γίνει μια ΕΔΕ και να περάσουν από Πειθαρχικό ορισμένα «σταγονίδια», αυτό θα πρέπει να το δουν στην Πυροσβεστική.

Διότι άλλο είναι να τιμάς τον αγώνα που δίνουν οι πυροσβέστες κάθε χρόνο κι άλλο κάποιοι να νοσταλγούν τους Συνταγματάρχες.

«Κρεατομηχανή ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με κρεατομηχανή. Βάζει τους συντρόφους μέσα και τους κόβει σαν κιμά».

Αυτή ήταν η ατάκα στελέχους που ανήκει στην «Ομπρέλα», η οποία έχει απομονωθεί από τους Προεδρικούς, μαζί με όποια άλλη συνιστώσα τολμά να αμφισβητήσει την αυθεντία του προέδρου.

Το εν λόγω στέλεχος εμφανίστηκε εξαιρετικά απογοητευμένη από τις… δημοκρατικές διαδικασίες στην Κουμουνδούρου και δηλώνει έτοιμη να σηκωθεί και να φύγει γιατί… μπορεί να κρατά Ομπρέλα μαζί με τον Τσακαλώτο, αλλά δεν την σηκώνει ο αέρας.

30.000 περιστατικά ηλεκτρονικής απάτης!

Ακρως ενδιαφέροντα τα στοιχεία που ακούστηκαν στο πρόσφατο συνέδριο Payments 360ο Conference, αναφορικά με τους κινδύνους στην ψηφιακή τραπεζική.

Όπως είπε ο Γιάννης Γραμματικός, Γενικός Διευθυντής Προϊόντων Λιανικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, η ζημιά από τις τραπεζικές απάτες στη συνολική συναλλακτική δραστηριότητα είναι ελάχιστη γιατί πλέον οι τεχνολογίες έχουν εξελιχθεί τόσο ώστε να αντιμετωπίζουν τους απατεώνες.

Με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών που υπάρχουν για το πρώτο τετράμηνο του 2022, αναμένονται για το σύνολο της χρονιάς περίπου 30.000 περιστατικά απάτης, με συνολική αξία της τάξης των 175 εκατ. ευρώ.

Τα μισά από αυτά είναι χωρίς συνέπειες γιατί αντιμετωπίζονται, είτε πριν την εκδήλωση της συμβάντος ή αμέσως μετά, και με βάση τα υπόλοιπα που συνιστούν απώλεια, είτε για το τραπεζικό σύστημα, είτε τους τους πελάτες, η εκτίμηση είναι ότι η ζημιά στο σύνολο της συναλλακτικής δραστηριότητας αντιστοιχεί στο 0,00108% ή μόλις 1 ευρώ στις 92 χιλ. ευρώ που διακινούνται.

Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται μεγάλη προσοχή στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

«Όπως στα σπίτια μας, μια ακριβή, θωρακισμένη πόρτα, δεν επιτελεί το σκοπό της αν δεν την κλειδώνουμε, πόσο μάλλον αν αφήνουμε πάνω της τα κλειδιά, έτσι και η πρόσβαση στην ψηφιακή μας τράπεζα δεν είναι ασφαλής, αν δεν είμαστε διπλά και τριπλά προσεκτικοί με το πώς, πότε και πού κάνουμε χρήση των προσωπικών μας κωδίκων πρόσβασης. Η Τράπεζά μας, δεν θα μας ζητήσει ποτέ τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική μας τραπεζική, ούτε θα επικοινωνήσει με εμάς με τρόπο που θα μας δημιουργήσει τεχνηέντως ένα άγχος ώστε να αντιδράσουμε βιαστικά, δίνοντάς τα. Στον βαθμό που τηρούμε αυτό τον απλό κανόνα ο Τραπεζικός κόσμος στο Διαδίκτυο είναι καθόλα ασφαλής, τόσο για τα χρήματα μας όσο και για τα προσωπικά μας δεδομένα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γραμματικός.

Ταρίφα… μην περιμένεις

Πρόσφατα η Beat ανακοίνωσε αναπροσαρμογή στα κόμιστρα των ταξί, ως αποτέλεσμα της δραματικής αύξησης στις τιμές των καυσίμων. Χθες, ανακοινώθηκαν από το αρμόδιο υπουργείο νέα τιμολόγια που κάνουν τα ταξί πολύ ακριβό σπορ.

Οποιος έχει αυτοκίνητο αδυνατεί να τα βγάλει πέρα με τη βενζίνη. Οποιος πάρει ταξί θα το πληρώσει… χρυσό, τι απέμεινε; Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όμως, τι έχει γίνει ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και καθυστερήσεις στα δρομολόγια; Αυτό είναι το ερώτημα και μέχρι να απαντηθεί, δείτε τι θα πληρώνετε πλέον σε ταξί.

Το τιμολόγιο, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) ποσοστό 13%, διαμορφώνεται ως εξής:

– Εκκίνηση της χρέωσης κομίστρου (πτώση σημαίας): 1,8 ευρώ

– Τιμολόγιο 1 (μονή χρέωση): 0,9 ευρώ

– Τιμολόγιο 2 (για τις ώρες 00.00 έως 05.00): 1,25 ευρώ

– Χρονοχρέωση / ώρα (για το διάστημα όπου το ΤΑΞΙ βρίσκεται σταματημένο κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της διαδρομής επί είκοσι (20) λεπτά της ώρας): 15 ευρώ

– Ελάχιστη διαδρομή: 4 ευρώ

– Από & Προς Αεροδρόμια: 4 ευρώ

– Επιβάρυνση για κάθε μίσθωση από Λιμάνια – Σιδηροδρομικούς Σταθμούς και Σταθμούς Υπεραστικών Λεωφορείων: 1,07 (όπως ισχύει)

– Αεροδρόμιο – κέντρο Αθήνας (δακτύλιος) και το αντίστροφο: 40 ευρώ

– Αεροδρόμιο – κέντρο Αθήνας (δακτύλιος) και το αντίστροφο (για τις ώρες 00.00 έως 05.00): 55 ευρώ

– Αεροδρόμιο – κέντρο Θεσσαλονίκης και το αντίστροφο: 25 ευρώ

– Αεροδρόμιο – κέντρο Θεσσαλονίκης και το αντίστροφο (για τις ώρες 00.00 έως 05.00): 35 ευρώ

– Αεροδρόμιο – κέντρο Καβάλας και το αντίστροφο: 40 ευρώ

– Αεροδρόμιο – κέντρο Καβάλας και το αντίστροφο (για τις ώρες 00.00 έως 05.00): 55 ευρώ

Διευκρινίζεται ότι η επιβάρυνση για τη μίσθωση ύψους 4 ευρώ στις διαδρομές από και προς τα αεροδρόμια, αφορά σε όλες τις διαδρομές από και προς τα αεροδρόμια της χώρας, εκτός από τις τρεις διαδρομές όπου θεσπίζονται προκαθορισμένες τιμολογήσεις (Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» – δακτύλιος Αθήνας, Αεροδρόμιο «Μακεδονία» – κέντρο Θεσσαλονίκης και αεροδρόμιο Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» – κέντρο Καβάλας και στις αντίστροφες κατευθύνσεις).

Επίσης, το κόμιστρο για κάθε μία (1) αποσκευή των επιβατών το βάρος της οποίας υπερβαίνει τα δέκα (10) κιλά, παραμένει στα 0,39 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Θα δουν μερίσματα οι μέτοχοι

Ολο και κάτι γίνεται με τα μερίσματα εταιρειών, με τους μετόχους να μπορούν να εισπράξουν σύντομα κάποια χρήματα. Ετσι, χθες η Flexopack ενέκρινε ομόφωνα τη διανομή προς τους μετόχους της Εταιρείας μερίσματος από τα κέρδη της χρήσεως 2021.

Θα δώσει ποσό, 1.591.006,06 Ευρώ (μικτό ποσό), ήτοι ποσού 0,136 Ευρώ ανά μετοχή της Εταιρείας (μικτό ποσό).

Τη διανομή μερίσματος συνολικού ποσού 1.170.000,00 ή 0,04 ευρώ ανά μετοχή (μεικτό ποσό) αποφάσισε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Μοτοδυναμικής, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου.

Ωστόσο, δεδομένου ότι οι ίδιες μετοχές της εταιρείας, που ήδη ανέρχονται σε 98.751, δεν λαμβάνουν μέρισμα, το τελικό ποσό του μερίσματος που θα καταβληθεί ανά μετοχή (ανερχόμενο αρχικά σε 0,04 ευρώ) προσαυξάνεται στο ποσό των ευρώ 0,040135502 ανά μετοχή [δηλαδή προσαυξάνεται κατά το ποσό του μερίσματος που αντιστοιχεί στις 98.751 ίδιες μετοχές συνολικού ύψους 3.950,04 ευρώ, τις οποίες (ίδιες μετοχές) θα κατέχει η εταιρία κατά την 21.06.2022, ήτοι κατά την ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος].

Τέλος, Η AS Company ανακοίνωσε ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρίας αποφάσισε τη διανομή μερίσματος χρήσης 2021 μικτού ποσού 0,1163285315 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο είναι προσαυξημένο με το μέρισμα που αντιστοιχεί στις 60.825 ίδιες μετοχές που κατέχει η εταιρία. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες φορολογικές διατάξεις (άρθρο 64 του ν. 4172/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει), το προς διανομή μέρισμα υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5% (με την εξαίρεση ή διαφοροποίηση του ποσοστού παρακράτησης για Μετόχους, οι οποίοι υπόκεινται σε ειδικές διατάξεις). Συνεπεία αυτού, το καθαρό προς είσπραξη ποσό από τους Μετόχους θα ανέλθει σε 0,1105121049 ευρώ ανά μετοχή.

Αγοράζουν… Porsche

Η εταιρεία μια χαρά κάνει τη δουλειά και μπράβο της. Πώς, όμως, ακούγεται ότι στην Ελλάδα υπάρχει θεαματική αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων της Porsche;

Το είπαν τα στελέχη της Μοτοδυναμικής στη γενική συνέλευση τονίζοντας επίσης ότι τα μοντέλα της Yamaha σχεδόν… ξεπουλάνε με την αύξηση μέχρι τον Μάιο στα δίκυκλα και στα προϊόντα θάλασσας να φτάνει το 15% με 20%.

Αν μη τι άλλο κάτι καλό κάνουν στην εταιρεία του αείμνηστου Οδυσσέα Κυριακόπουλου. Εν μέσω σοβαρών προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα και με τα οικονομικά των Ελλήνων να μην είναι ανθηρά, το να αγοράζονται πολυτελή αυτοκίνητα, δίκυκλα και σκάφη αναψυχής, δείχνει προφανώς ότι υπάρχει και καλό marketing.

«Πάρτι» στα καταστήματα με ηλεκτρικές συσκευές

Μεγάλη ανάσα για τα καταστήματα πώλησης ηλεκτρικών ειδών, κυρίως για όσους διαθέτουν ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά, έρχεται με το πρόγραμμα αντικατάστασης των συσκευών που «καίνε» πολύ ρεύμα.

Ο Κ. Σκρέκας, χθες είπε ότι το πρόγραμμα αναμένεται να ανοίξει από μεθαύριο Δευτέρα και η πλατφόρμα όπου θα κατατίθενται οι αιτήσεις να μείνει ανοικτή για δύο εβδομάδες.

Περί τα 350 χιλιάδες νοικοκυριά –αλλά και τα καταστήματα- θα ωφεληθούν από αυτό το πρόγραμμα καθώς θα μοιραστούν 150 εκατ. ευρώ.

Και πώς θα γίνεται η επιδότηση; Ο δικαιούχος θα πληρώνει στο ταμείο και την ίδια ώρα θα αφαιρείται ποσό 35% έως 50%, ανάλογα με το εισόδημα. Αν δηλαδή κάποιος αγοράσει ένα ψυγείο 1.000 ευρώ κι έχει δικαίωμα για έκπτωση – επιδότηση 40%, θα πληρώσει 600 ευρώ.

Προσοχή: Το πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευών δεν προβλέπει επιδότηση για πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων και ηλεκτρικές κουζίνες.

Ο Λιάκος είναι trend. Ακούει κανείς;

Η στήλη προειδοποιεί. Αν «ξηλώθηκε» η Χρυσή Αυγή, τα ναζιστικά σταγονίδια είναι παντού γύρω μας. Σαν… κορωνοϊός, κι αν δεν βρούμε θεραπεία, θα εκπλαγούμε στις κάλπες.

Διότι, όταν στα πρώτα trends στο twitter, βρίσκεται και το hashtag #μαζί σου _ηλία, που βρίθει θετικών σχολίων για τον καταδικασμένο Ηλία Κασιδιάρη, τότε υπάρχει πρόβλημα στην κοινωνία.

Κι όταν στις 14 Ιουνίου ο «Λιάκος» δίνει αποκλειστική συνέντευξη μέσα από τις φυλακές Δομοκού, και το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κλείνει για ακόμη μια φορά τα μάτια, ε τότε κάτι άλλο, ύποπτο συμβαίνει. Στα πολιτικά κόμματα όλα καλά; Να κάνουμε θόρυβο για να μην τους ξυπνήσουμε;

Θα σπάσουν ταμείο οι Αντετοκούνμπο

Ένα εντυπωσιακό, αλλά διαφορετικό «κάρφωμα» έκανε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τα αδέρφια. Ο λόγος για το κατάστημα «Antetokounbros» που εγκαινιάστηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και όπου έγινε… πανζουρλισμός. Περισσότερα από 1.000 άτομα περίμεναν ώρες να δουν τον σούπερ σταρ του NBA μαζί με τον Θανάση και τον Αλεξ οι οποίοι υπέγραφαν αυτόγραφα.

Στο κατάστημα θα πωλούνται όλα τα επίσημα προϊόντα των Αντετοκούνμπο και είναι σίγουρο ότι θα… ξεπουλάει καθώς είναι πολλοί οι λάτρεις του μπάσκετ και της οικογένειας

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories