Στο «κόκκινο» έκλεισε το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, διορθώνοντας μετά το τριήμερο ανοδικό σερί, χωρίς όμως να ανεβάζει συναλλακτικούς ρυθμούς. Έτσι, ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 836,48 μονάδες με απώλειες 0,50%, με τον τζίρο όμως να μην ξεπερνά τα 53 εκατ. ευρώ, θυμίζοντας ημέρες… ημιαργίας.

Κατοχύρωση κερδών

Η αγορά σήμερα αναλώθηκε περισσότερο σε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι πιέσεις εστίασαν σε συγκεκριμένους τίτλους, ενώ ο τζίρος ήταν πολύ χαμηλός. Έτσι, το ΧΑ ευνοήθηκε στην ενεργοποίηση των αμυνών του, καθώς οι πωλητές, μπορεί να κυριάρχησαν, αλλά δεν επέλεξαν τη σφοδρότητα άλλων συνεδριάσεων, όταν οι άμυνες έπεσαν αμαχητί.

Οι κινήσεις των πωλητών εντοπίστηκαν κυρίως στους τίτλους που υπεραπέδωσαν τις προηγούμενες ημέρες, όπως οι τραπεζικοί. Και αυτό, σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές είναι σημαντικό, ειδικά εάν ο γενικός δείκτης δεν χάσει μεγάλο έδαφος από αυτό που έχει ανακτήσει. Άλλωστε, οι διορθωτικές συνεδριάσεις σε φάσεις ανάκαμψης συνήθως τροφοδοτούν και την αγορά με την πολύτιμη ρευστότητα που χρειάζεται για τη συνέχεια.

Έτσι το ΧΑ κατάφερε να κρατήσει τις 830 μονάδες, ώστε να μη χάσει την απόσταση από την περιοχή αντίστασης των 850 μονάδων. Και σύμφωνα με την Trader24, η «υπακοή» στον τεχνικό πτωτικό σχηματισμό και η ανοδική αντίδραση που ήρθε από το κάτω όριο αυτού, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η αγορά κινείται σε δευτερεύουσα κίνηση, που μεταφράζεται πρακτικά ως διστακτικές τοποθετήσεις.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η ΔΕΗ δεν κατάφερε να περιορίσει τις απώλειες της, και υποχώρησε κατά 3,69%, με την Εθνική να την ακολουθεί με το -2,57%. Πτωτικά έκλεισαν οι Μυτιληναίος, Quest, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, ΟΤΕ, Coca Cola, Eurobank, Titan και Λάμδα. Στον αντίποδα, ο Σαράντης κέρδισε 3,36%, με τη Motor Oil και τον ΑΔΜΗΕ να ακολουθούν με +1,96% και +1,22% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών