Βουτιά έκανε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ τον Ιούνιο με φόντο την ανησυχία ότι ο υψηλός πληθωρισμός θα οδηγήσει σε αποδυνάμωση της οικονομικής ανάπτυξης το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Μείωση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στο εμπορικό έλλειμμα – Ώθηση για τους ρυθμούς ανάκαμψης

Σύμφωνα με το Conference Board ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει μειώθηκε 4,5 μονάδες, στις 98,7 μονάδες αυτόν τον μήνα.

Ο δείκτης για την τρέχουσα κατάσταση, που αποτυπώνει την εκτίμηση των καταναλωτών για τις τρέχουσες συνθήκες των επιχειρήσεων και της αγοράς εργασίας, υποχώρησε στο 147,1 από το 147,4 του Μαΐου.

Ο δείκτης προσδοκιών, με βάση τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές των καταναλωτών για το εισόδημα, τις επιχειρήσεις και τις συνθήκες της αγοράς εργασίας, υποχώρησε στο 66,4 -το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2013- έναντι 73,7 του Μαΐου.

«Οι προσδοκίες έχουν πλέον πέσει πολύ κάτω από το ορόσημο του 80, υποδηλώνοντας ασθενέστερη ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2022 καθώς και αυξανόμενο κίνδυνο ύφεσης μέχρι το τέλος του έτους», δήλωσε η Λιν Φράνκο, ανώτερη διευθύντρια οικονομικών δεικτών στο The Conference Board στην Ουάσιγκτον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή