Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, με τα εταιρικά αποτελέσματα να δίνουν τον τόνο και την εικόνα των επιδόσεων των εισηγμένων σε ένα περιβάλλον έντονα πληθωριστικό, ενώ σημαντική ώθηση έδωσαν και τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις.Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 2,15% στις 31.288 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,92% στις 3.863 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,79% στις 11.452 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Με άλμα μάζεψαν τις εβδομαδιαίες απώλειεςΜε τη σημερινή άνοδο ο Dow μείωσε στο 0,40% τις εβδομαδιαίες απώλειες του, ο S&P 500 στο 1,1% και ο Nasdaq στο 1,7%.

Με το βλέμμα στη Fed

Δεδομένου ότι τα μακροοικονομικά στοιχεία δείχνουν να είναι καλύτερα του αναμενομένου, η αγορά δείχνει ελαφρώς πιο ανακουφισμένη για τις επιπτώσεις μας αύξηση του επιτοκίου από τη Fed κατά 100 μονάδες βάσης. Άλλωστε η μεγαλύτερη ανησυχία ήταν εάν η επιθετική σύσφιξη της πολιτικής της Fed οδηγούσε την οικονομία σε ύφεση, με τα μέχρι τώρα στοιχεία να παράσχουν περισσότερα περιθώρια στην κεντρική τράπεζα.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από αρκετές εισηγμένες σήμερα έδωσαν κάποια ανακούφιση για τις μετοχές, αλλά η αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης εξακολουθεί να είναι σταθερή στη συνεδρίαση της Fed τον Ιούλιο, δήλωσε η Kathy Bostjancic της Oxford Economics. «Η αγορά φαίνεται να χαιρετίζει τα νέα, αν και η ισχύς του λιανικού εμπορίου θα μπορούσε μόνο να ρίξει λάδι στη φωτιά της Fed για να συνεχίσει την πολιτική αύξησης επιτοκίων για να μετριάσει τον πληθωρισμό», δήλωσε ο Mike Loewengart, Διευθύνων Σύμβουλος Επενδυτικής Στρατηγικής στο E- Trade Capital Management της Morgan Stanley.

Διαβάστε επίσης: Ασιατικά χρηματιστήρια: Eδωσε τον τόνο το ΑΕΠ της Κίνας

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Wells Fargo ενισχύθηκε περισσότερο από 6,5%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β’ τριμήνου. Η τράπεζα όμως ανέφερε ότι τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 48%, καθώς αύξησε τις προβλέψεις της για επισφαλή δάνεια.Άλμα 14% σημείωσε η Citigroup, μετά τα καλύτερα αποτελεσματα που ανακοίνωσε. Τα κέρδη της Citigroup ανήλθαν στα 4,5 δισ.  το β’ 3μηνο του 2022, και μειώθηκαν κατά 27% σε σχέση με την περσινή περίοδο, καθώς το υψηλότερο κόστος πίστωσης και η αύξηση των δαπανών κατά 8% υπεραντιστάθμισαν την αύξηση των εσόδων κατά 11%.Επίσης, κέρδη 16,4% σημείωσε και η μετοχή του Pinterest, μετά από μια αναφορά της Wall Street Journal που ανέφερε ότι ο ακτιβιστής επενδυτής Elliott Management πήρε μερίδιο άνω του 9% στην εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης.Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο, καθώς αυξήθηκαν κατά 1% σε μηνιαία βάση, μετά από πτώση 0,1% τον Μάιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street