Υποχωρεί η τιμή του χρυσού. Το πολύτιμο μέταλλο οδεύει να κλείσει την πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα με απώλειες, καθώς οι προσδοκίες για μια σημαντική αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τροφοδοτούν την άνοδο του δολαρίου που κερδίζει έδαφος από τον χρυσό ως ασφαλές καταφύγιο.

Η τιμή του σταθεροποιήθηκε στα 1.704,01 δολάρια η ουγγιά. Από την αρχή της εβδομάδας έχει σημειώσει πτώση της τάξης του 2%. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό υποχώρησαν επίσης κατά 0,19% στα 1.702,6 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Δολάριο: Ενισχύεται και απειλεί τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500

Το δολάριο διατηρήθηκε σε υψηλό επίπεδο δύο δεκαετιών, καθιστώντας  το πολύτιμο μέταλλο ακριβότερο για τους επενδυτές στο εξωτερικό. Ο χρυσός μοιάζει να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και συνήθως οι αγοραστές θα συγκρατηθούν μέχρι η τιμή να βρει κάποια αξιοπρεπή στήριξη, σημειώνει ο ανεξάρτητος αναλυτής Ρος Νόρμαν.

Δύο γεράκια της Fed δήλωσαν την Πέμπτη ότι τάσσονται υπέρ μιας ακόμη αύξησης των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης αυτόν τον μήνα. Εν τω μεταξύ, οι αμερικανικές λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο.

Το ασήμι αυξήθηκε κατά 1,29% στα 18,621 δολάρια η ουγγιά, αλλά οδεύει προς εβδομαδιαία πτώση. Η πλατίνα ανέβηκε κατά 0,51% στα 846,84 δολάρια, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε κατά 3,7% στα 1.826,83 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές