Μέσα σε εκατοντάδες inluencers και celebrities μία νέα τάση αναδεικνύεται στο TikTok και αφορά στην υγεία του εντέρου.

Κάτω από hashtags όπως #guttok, #guthealth και #guthealing, οι influencers και οι καθημερινοί χρήστες δημοσιεύουν χιλιάδες βίντεο, μοιράζονται ιστορίες σχετικά με τους αγώνες και τις θεραπείες για την υγεία του εντέρου τους. Και έχουν συγκεντρώσει λίγο πάνω από ένα δισεκατομμύριο προβολές.

Όπως συμβαίνει με οτιδήποτε εκτοξεύεται στα ύψη στο TikTok, η δημοτικότητα της υγείας του εντέρου στην εφαρμογή μπορεί να αποδοθεί εν μέρει στην ευκολία με την οποία οι δημιουργοί περιεχομένου μπορούν να δημιουργούν γρήγορα και σχετικά βίντεο σχετικά με θέματα όπως το πώς να μειώσετε το φούσκωμα ή να αποτρέψετε τα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.

Διαβάστε επίσης- TikTok: Εγκαταλείπει τα σχέδια ηλεκτρονικού εμπορίου σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Όπως αναφέρει το CNBC, ένας άλλος παράγοντας είναι ότι καθώς οι χρήστες προσπαθούν να ενημερώνονται περισσότερο για την υγεία τους στην εφαρμογή, αναζητούν επίσης λύσεις — και η κοινότητα υγείας του εντέρου τις προσφέρει. Οι επωνυμίες υγείας και ευεξίας ακούν και μαθαίνουν επίσης.

Για παράδειγμα, φέτος, ένας καθαρότερος και ευκολότερος τρόπος για να λαμβάνετε πληροφορίες για την υγεία του εντέρου κυκλοφόρησε από την Thorne, μια εταιρεία ευεξίας με γνώμονα την επιστήμη που υποστηρίζει την υγιή γήρανση.

Διαβάστε επίσης – H κουλτούρα εργασίας της TikTok: Άγχος, μυστικότητα και ασταμάτητη πίεση

Τι είναι η υγεία του εντέρου και γιατί είναι σημαντική;

Η υγεία του εντέρου είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει πώς το έντερο αλληλεπιδρά με το υπόλοιπο σώμα και τη συνολική υγεία, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο αφομοιώνετε και απορροφάτε τις ουσίες, σύμφωνα με μια μελέτη του 2011 στο BMC Medicine .

Το κλειδί για όλα τα πράγματα για την υγεία του εντέρου είναι το μικροβίωμα, σύμφωνα με τον Christopher Damman, γαστρεντερολόγο στο Digestive Health Center στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον και επικεφαλής ιατρικής και επιστήμης στο Supergut. Θα μπορούσατε να σκεφτείτε το μικροβίωμα ως το «tamagotchi του εντέρου μας», λέει ο Damman.

«Πρέπει να κρατάς τα tamagotchi  χαρούμενα για να έχεις όλο σου το σώμα χαρούμενο», λέει ο Damman.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί