Συνεχίζει τις στρατηγικές κινήσεις και συμφωνίες η Μπαρτσελόνα προκειμένου να ενισχύσει την ρευστότητα της και να ξεφύγει από το οικονομικό τέλμα που είχε βρεθεί. Η νέα συμφωνία που έκλεισε σήμερα ο ισπανικός ποδοσφαιρικός σύλλογος αφορά την πώληση μεριδίου ύψους 24,5% στο οπτικοακουστικό στούντιο που διαθέτει, την Barca Studios.

Αγοραστής είναι η ισπανική εταιρεία παραγωγής Orpheus Media, η οποία θα καταβάλει περίπου 100 εκατ. ευρώ, χρήματα που θα προστεθούν στη δεξαμενή των περίπου 700 εκατ. ευρώ που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει η Μπάρτσα τους τελευταίους μήνες μέσα από τις συμφωνίες που έχει «κλείσει».

Διαβάστε επίσης: Το εντυπωσιακό come back της Μπαρτσελόνα 

«Με την επένδυση αυτή οι στρατηγικοί επενδυτές στο Barca Studios επιδεικνύουν εμπιστοσύνη στην αξία του project και στο μέλλον του ψηφιακού περιεχομένου στον κόσμο του αθλητισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο σύλλογος, σε ανακοίνωση του.

Σερί συμφωνιών 

Νωρίτερα αυτό το μήνα, είχε ήδη πουλήσει άλλο ένα 24,5% από το στούντιο στην πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων Socios, ενώ διασφάλισε μια πολύτιμη ένεση μετρητών, ύψους 530 εκατ. ευρώ, για τη διάθεση του 25% των τηλεοπτικών της δικαιωμάτων στο αμερικανικό επενδυτικό fund Sixth Street για τα επόμενα 25 χρόνια. Επίσης έκλεισε μια τετράχρονη συμφωνία με την Spotify, ύψους 310 εκατ. δολαρίων, που θα καταστήσει την πλατφόρμα streaming τον κορυφαίο σπόνσορα της φανέλας, αλλά και του γηπέδου της ομάδας.

Οι συμφωνίες και οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων εντάσσονται στο πλάνο αναδιάρθρωσης των οικονομικών των Μπλαουγκράνα που δρομολόγησε ο πρόεδρος Ζοάν Λαπόρτα. Πέρυσι το καλοκαίρι, ο σύλλογος είχε χρέη άνω των 1,3 δισ. ευρώ και εκτιμούσε πως η ζημιά του θα αυξανόταν κατά τουλάχιστον 500 εκατ. ακόμη.

Πέρα από την επίτευξη νέων συμφωνιών, η διοίκηση προχώρησε σε υποχρεωτικές περικοπές μισθών, ενώ άφησε και τον μεγάλο της σταρ, τον Λιονέλ Μέσι, να φύγει από την Μπάρτσα.

Χρήματα για μεταγραφές

Πάντως, παρά την σημαντική εισροή νέων κονδυλίων η ομάδα έχει ήδη δεσμευτεί να ξοδέψει μεγάλο μέρος των χρημάτων στις νέες μεταγραφές που έχει ανακοινώσει. Άλλωστε, το σχέδιο του Λαπόρτα βασίζεται και στην αποκατάσταση του κύρους της ομάδας και την επιστροφή της στις επιτυχίες, όχι μόνο για να ικανοποιηθούν οι οπαδοί, αλλά και για να υπάρξει ενδιαφέρον από νέους επενδυτές.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι η Μπάρτσα παραμένει πνιγμένη στα χρέη, ξόδεψε τουλάχιστον 153 εκατ. ευρώ για καλοκαιρινές μεταγραφές, φέρνοντας στην Βαρκελώνη τον Βραζιλιάνο Ραφίνι, τον Πολωνό επιθετικό Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και τον Γάλλο αμυντικό Ζυλ Κουντέ.

Πάντως, αναλυτές επισημαίνουν πως καμία από τις μεταγραφές, όπως και τις πρόσφατες συμφωνίες, δεν έχουν εγγραφεί στα κιτάπια της La Liga, όπως ορίζουν οι οικονομικοί κανόνες του ισπανικού πρωταθλήματος. Και μόλις πρόσφατα η La Liga έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προς την ομάδα επισημαίνοντας ότι χρειάζεται να βελτιώσει την ρευστότητα της προκειμένου οι μεταγραφές να γίνουν δεκτές. Μάλιστα, παραμένει ερωτηματικό το αν κάποιοι από τους νέους παίχτες θα βρεθούν στο πρώτο παιχνίδι των Μπλαουγκράνα για την έναρξη της νέας σεζόν, το Σάββατο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι