Στα οφέλη που προκύπτουν για την ελληνική οικογένεια από την άνοδο του τουρισμού αναφέρεται σε ανάρτηση του στο Twitter ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Με αφορμή την αύξηση των αφίξεων τον Ιούλιο στα 14 αεροδρόμια της Fraport κατά 12% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος ενισχύει την οικονομία, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, τροφοδοτεί εκατοντάδες επαγγέλματα και στηρίζει τη μέση ελληνική οικογένεια.

Διαβάστε επίσης: Ολικό comeback για τη «βαριά βιομηχανία» του τουρισμού

Boost στα κέρδη από τα ελληνικά αεροδρόμια

Ιδιαίτερη ώθηση στην ενίσχυση των εσόδων της Fraport έδωσαν τα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται ο γερμανικός Όμιλος, καθώς η ανάκαμψη στην επιβατική κίνηση έφτασε και ξεπέρασε σε ορισμένα νησιά τα επίπεδα του 2019.

Συγκεκριμένα, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους η Fraport εμφάνισε αυξημένο κύκλο εργασιών (+66,3%), στο 1,34 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2021, ενώ από το ποσό αυτό 139,2 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στα έσοδα της Fraport Greece που είναι υπερτριπλάσια συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Όπως τονίζει η εταιρεία, μερικά από τα ελληνικά αεροδρόμια – συμπεριλαμβανομένης της Ρόδου, της Σαντορίνης και της Κέρκυρας – ξεπέρασαν ακόμη και τα επίπεδα επιβατών πριν από την κρίση του 2019.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός