Με σημαντικά κέρδη έκλεισε σήμερα η Wall Street, η οποία εσχάτως καλλιέργησε προσδοκίες για τα μηνύματα που θα υπάρξουν κατά τη διάρκεια του συμποσίου της Federal Reserve,  στο Jackson Hole, στο οποίο θα δοθεί και η κατεύθυνση της πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,98% στις 33.293 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,41% στις 4.199 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,67% στις 12.639 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Federal Reserve: Αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο

Σε επίπεδο τίτλων, η Snowflake σημείωσε άλμα 20%, αφού ικανοποίησε με τα έσοδα που ανακοίνωσε. Από την άλλη, οι μετοχές της Nvidia υποχωρούν 4%, καθώς ανακοίνωσε χαμηλότερα του αναμενομένου αποτελέσματα, όπως και η Salesforce που χάνει 6%.

Η ομιλία Πάουελ

Παρόλα αυτά, η αγορά θα παρακολουθήσει τα τεκταινόμενα του οικονομικού συμποσίου του Jackson Hole, με τον πρόεδρο της Federal Reserve, Jerome Powell, να είναι προγραμματισμένο να μιλήσει αύριο, Παρασκευή. Ο επικεφαλής της Fed θα εξηγήσει πώς η κεντρική τράπεζα σκοπεύει να καταπολεμήσει τον υψηλό πληθωρισμό και εάν θα μπορεί να μειώσει τα επιτόκια όταν τελειώσει ο τρέχων κύκλος σύσφιξης.Επίσης, η ανησυχία της αγοράς είναι εάν η τακτική της Fed εντείνει τις υφεσιακές πιέσεις στην οικονομία. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Canaccord Genuity, ο κίνδυνος ύφεσης αυξάνεται, ειδικά εάν η Fed συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια.Ωστόσο, σύμφωνα με τη Morgan Stanley και την UBS, ορισμένες μετοχές εξακολουθούν να φαίνονται φθηνές — ακόμη και με τον κίνδυνο επιβράδυνσης της οικονομίας.

Ενθαρρυντικά τα στοιχεία του ΑΕΠ

Πάντως, νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι η μείωση του ΑΕΠ των ΗΠΑ ήταν χαμηλότερη της αρχικής εκτίμησης για το δεύτερο τρίμηνο του 2022, καθώς αναθεωρήθηκε στο -0,6%, από -0,9% αρχικά. Οι αναλυτές ανέμεναν να αναθεωρηθεί στο -0,7%.Στο μέτωπο της αγοράς εργασίας, οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν στις 243.000, πέφτοντας δηλαδή κάτω από το ψυχολογικό όριο των 250.000. Πρόκειται για μια επίδοση καλύτερη από την αναμενόμενη, καθώς οι αναλυτές περίμεναν αύξηση στις 253.000.«Δεν βλέπω τίποτε που να θυμίζει ύφεση. Έχουμε χαμηλή ανεργία ρεκόρ, κενές θέσεις εργασίας σε επίπεδα ρεκόρ. Αυτό δείχνει σαν μια ισχυρή οικονομία» επεσήμανε, μιλώντας στο CNBC, ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος Ρίτσαρντ Θάλερ. Σχολίασε δε, ως «αστεία» την υφεσιακή περιγραφή της οικονομίας, παρά το γεγονός ότι δύο συνεχόμενα τρίμηνα επιβράδυνσης συνιστούν τεχνική ύφεση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street