Την συναλλαγή μεταξύ της MORE (Motor Oil Renewable Energy) και της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την απόκτηση του 75% του κλάδου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ενέκρινε στην έκτακτη γενική συνέλευση ο όμιλος Motor Oil.

Με την επισφράγιση αυτής της συμφωνίας ακολουθεί η υπογραφή του σχετικού σχεδίου Συμφωνητικού Αγοραπωλησίας και του σχεδίου Συμφωνίας Μετόχων μεταξύ των δύο Εταιρειών.

Συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωση της εξαγοράς η MORE θα διαθέτει εγκατεστημένη ισχύ  772 ΜW και μαζί με τα υπό κατασκευή έργα της, συνολικά 856 MW, πλησιάζοντας τον επόμενο στόχο της για εγκατεστημένη ισχύ 1GW νωρίτερα από τις αρχικές της εκτιμήσεις. Η εγκατεστημένη ενέργεια της MORE θα είναι ικανή να τροφοδοτήσει με πράσινη ενέργεια περίπου μισό εκατ. νοικοκυριά. Παράλληλα, θα διαθέτει χαρτοφυλάκιο δυναμικότητας 2.3GW σε διάφορα στάδια ανάπτυξης.

Σε όρους pro-forma 2021, η εξαγορά θα είχε συνεισφορά στην MORE €84 εκ. σε κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων, τα οποία αφορούν συμβασιοποιημένα έργα ΑΠΕ με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Σε επίπεδο Ομίλου Motor Oil, η συνεισφορά της MORE (μετά τη συναλλαγή) με όρους 2021, θα ανερχόταν σε 22% του συνολικού EBITDA (έναντι 9% προηγουμένως).

Ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του Ομίλου Motor Oil για την συναλλαγή χρησιμοποιήθηκε η CITIGROUP GLOBAL MARKETS EUROPE AG.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις