Με ένα εντυπωσιακό άλμα άνω του 2% έκλεισε μία ακόμη ανοδική εβδομάδα η Wall Street, καθώς οι πιέσεις που ασκήθηκαν κυρίως στον τεχνολογικό κλάδο, εξαιτίας των αποτελεσμάτων γ΄3μηνου,  κάμφθηκαν μετά και τα νέα στοιχεία από το μέτωπο των τιμών και των προσδοκιών καταναλωτή.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 2,57% στις 32.825 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,46% στις 3.90- μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 2,87% στις 11.102 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Κράτησαν τα εβδομαδιαία κέρδη

Οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα, καλλιεργώντας έτσι τις προσδοκίες ότι ίσως να έχουν δει τον πυθμένα της bear market. Ο Dow ενισχύθηκε στο πενθήμερο κατά 5,3%,  ο S&P ενισχύθηκε κατά 3,9% και ο Nasdaq κατάφερε να ανατρέψει το μέχρι χτες αρνητικό πρόσημο, κερδίζοντας στην εβδομάδα περίπου 2,2%.

H εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Amazon σημείωσε απώλειες που ξεπέρασαν το 10%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ασθενέστερα του αναμενόμενου τριμηνιαία έσοδα και εξέδωσε απογοητευτικές οδηγίες για τις πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου.

Οι μετοχές της Apple άνοιξαν αρχικά χαμηλότερα, αφού ανακοίνωσε ασθενέστερα από τα αναμενόμενα έσοδα από το iPhone, αλλά σημείωσε άλμα 8%, καθώς τα κέρδη της ήταν καλύτερα εν συγκρίσει με τον κλάδο.

Τα τεχνολογικά ονόματα είναι πλέον ένα σκοτεινό σύννεφο πάνω από την αγορά, σύμφωνα με τους αναλυτές, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των Microsoft, Alphabet και Meta. Ωστόσο, η χρηματιστηριακή αγορά έχει “διχαστεί” αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές απορρίπτουν τις μετοχές τεχνολογίας μετά τα αδύναμα αποτελέσματα και στρέφονται σε οικονομικά ευαίσθητες μετοχές που θα επωφεληθούν εάν η αμερικανική οικονομία μπορέσει να αποφύγει την ύφεση.

Οι μακροοικονομικές ειδήσεις της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, δεν υπήρξαν αρνητικές εκπλήξεις για την αγορά στην ομάδα των βασικών στοιχείων, τα οποία έδειξαν ότι τα ισοζύγια των καταναλωτών διατηρήθηκαν καλύτερα από το αναμενόμενο, ενώ οι μετρήσεις του πληθωρισμού ήταν σύμφωνες με τις εκτιμήσεις. Το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε κατά 0,4%, ενώ οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,6%, σύμφωνα με το Bureau of Economic Analysis. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν αύξηση 0,3% και 0,4% αντίστοιχα.

Στο μέτωπο του πληθωρισμού, ο δείκτης κόστους απασχόλησης αυξήθηκε κατά 1,2% το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τις προσδοκίες έρευνας του Dow Jones. Ο πυρήνας του δείκτη αυξήθηκε κατά 0,5% σε μηνιαία και κατά 5,1% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street