Στις 8 Νοεμβρίου ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων πληρωμής για το 1ο έτος υλοποίησης (9/11/2020-8/11/2021) του υπομέτρου 3.1 «Στήριξη για νέες συμμετοχές σε συστήματα ποιότητας» (Δράση 3.1.1) του ΠΑΑ 2014- 2022 στο υποσύστημα αιτήσεων πληρωμής (ελέγχου) του ΠΣΚΕ.

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο με τις διαδικασίες υποβολής αιτήσεων πληρωμής ΕΔΩ

Η καταληκτική ημερομηνία για την εμπρόθεσμη ηλεκτρονική υποβολή ορίζεται στις 30-12-2022.

Διαβάστε επίσης: Ταμείο Ανάκαμψης: Από 30 Νοεμβρίου οι αιτήσεις ενίσχυσης υδατοκαλλιέργειας

Η προθεσμία υποβολής των φακέλων των εκτυπωμένων αιτήσεων πληρωμής ορίζεται σε 10 εργάσιμες ημέρες από τη λήξη της περιόδου ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων στήριξης, δηλαδή στις 16-1-2023 ή από την ημερομηνία οριστικοποίησης της ηλεκτρονικής υποβολής, σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του υπομέτρου 3.1 αίτηση πληρωμής πρέπει να υποβληθεί για κάθε έτος υλοποίησης μέχρι την ολοκλήρωση της συμμετοχής του δικαιούχου στο υπομέτρο. Η υποβολή αίτησης πληρωμής είναι υποχρεωτική ακόμα και για τα έτη που εκ των πραγμάτων ο δικαιούχος δεν αναμένει καταβολή ενίσχυσης, λόγω π.χ. μη προσκόμισης παραστατικών.

Μηδενική αίτηση πληρωμής, που δεν οδηγεί σε καταβολή ενίσχυσης, δύναται να συνυποβληθεί με την αίτηση πληρωμής για το επόμενο έτος υλοποίησης, διασφαλίζοντας όμως την διαδοχικότητα των αιτήσεων πληρωμής και των ετών υλοποίησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO