Με θετικά πρόσημα έκλεισαν τελικά σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, ξεπερνώντας την νευρικότητα που επικράτησε για το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, οι οποίες πιθανόν θα διαταράξουν τις ισορροπίες στα νομοθετικά σώματα της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,7%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει 2%. Ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,08% στις 7.306 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 1,15% στις 13.688 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,39% στις 6.441 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Wall Street: Κέρδη στη σκιά των εκλογών

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, τα αποτελέσματα των εισηγμένων εξακολουθούν να επηρεάζουν την κίνηση των μετοχών. Οι μετοχές της Pandora σημείωσαν άνοδο άνω του 10%, καθώς η εταιρεία κοσμημάτων της Δανίας ξεπέρασε τις προσδοκίες με τα κέρδη τρίτου τριμήνου. Στον αντίποδα, η βρετανική εταιρεία κατασκευής κατοικιών Persimmon υποχώρησε κατά 6% μετά την ανακοίνωση αύξησης των ποσοστών ακύρωσης και την πρόβλεψη για πτώση των πωλήσεων το 2023.Οι ενδιάμεσες εκλογές θα καθορίσουν ποιο κόμμα θα ελέγχει το Κογκρέσο και θα μπορούσαν να επηρεάσουν την κατεύθυνση των μελλοντικών δαπανών. Οι Δημοκρατικοί ελέγχουν σήμερα τη Βουλή των Αντιπροσώπων και έχουν την πλειοψηφία στη Γερουσία. Η επικράτηση των Ρεπουμπλικανών όμως θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μεγαλύτερη υποστήριξη των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Οι μακροικονομικές ειδήσεις

Στα μάκρο της ημέρας, οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου απομυζούν δισεκατομμύρια ευρώ από τη γερμανική οικονομία, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ifo. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, οι απώλειες πραγματικού εισοδήματος για το τρέχον έτος θα ανέλθουν σε περίπου 64 δισεκατομμύρια ευρώ ή 1,8% της οικονομικής παραγωγής της Γερμανίας, ενώ οι απώλειες που σημειώθηκαν πέρυσι ανήλθαν ήδη σε περισσότερα από 35 δισεκατομμύρια ευρώ, ή 1% του ΑΕΠ.

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Κράτησε» το θετικό πρόσημο

Μία ακόμη θετική συνεδρίαση έκλεισε το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και έχασε μεγάλο μέρος των ενδοσυνεδριακών του κερδών, κατάφερε στο τέλος να βρει τα στηρίγματα ώστε να μη χαλάσει το θετικό του σερί.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,25% στις 887,54 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 49 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές