Άλμα που ξεπέρασε το 3% σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι υγειονομικές αρχές της Κίνας χαλάρωσαν τα περιοριστικά μέτρα, αυξάνοντας τις ελπίδες για ενίσχυση της ζήτησης από τον κορυφαίο εισαγωγέα αργού πετρελαίου στον κόσμο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent αυξήθηκαν κατά 1,78 δολάρια ή 1,9% στα 95,45 δολάρια το βαρέλι. Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) ενισχύθηκαν κατά 1,95 δολάρια ή 2,3% στα 88,42 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του μαύρου χρυσού βρήκαν στήριξη και στις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα επιβραδύνει τις αυξήσεις των επιτοκίων, ενισχύοντας τις πιθανότητες μιας ήπιας προσγείωσης για τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Το ασθενέστερο δολάριο των ΗΠΑ έδωσε ώθηση επίσης στις τιμές του πετρελαίου, καθώς καθιστά το εμπόρευμα φθηνότερο για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ+ θα παραμείνει προσεκτικός όσον αφορά την παραγωγή πετρελαίου, σημειώνοντας ότι τα μέλη του βλέπουν «αβεβαιότητες» στην παγκόσμια οικονομία ενόψει της επόμενης συνεδρίασης των μελών του Οργανισμού τον Δεκέμβριο, ανέφερε την Παρασκευή το Bloomberg News.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές