Επιφυλακτικές είναι οι αγοραστικές κινήσεις που υπάρχουν σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο κινείται μεν σε θετικά εδάφη, αλλά οι διαθέσεις να αναληφθεί μεγαλύτερο ρίσκο είναι χαμηλές. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,32% στις 889,93 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 4 εκατ. ευρώ.

Η αγορά δεν μπορεί να αναλάβει ρίσκο να ξαναπροσεγγίσει το δύσκολο επίπεδο των 900 μονάδων, καθώς ακόμη και η παραμικρή αναταραχή μπορεί να προκαλέσει ένα νέο κύμα πωλήσεων, θέτοντας εν αμφιβόλω ακόμη και τα τρέχοντα επίπεδα. Άλλωστε, μπορεί να υπήρξε μια μικρή γεωπολιτική αποκλιμάκωση στο κρίσιμο μέτωπο της Ουκρανίας, όμως τα τελευταία γεγονότα απέδειξαν πόσο κοντά στον πόλεμο μπορεί να έρθουν η Ρωσία και το ΝΑΤΟ.

Διορθώσεις

Έτσι το πιθανότερο σενάριο είναι το ΧΑ να επιχειρήσει να εδραιώσει τα επίπεδα, πριν το περιβάλλον καταστεί πιο υποστηρικτικό για μεγαλύτερο ρίσκο. Άλλωστε οι διορθώσεις που έγιναν στη χθεσινή μεγάλη πτώση ευνοούν κάποιες αγοραστικές κινήσεις σε επίπεδα που είναι ελκυστικά για την αύξηση των θέσεων.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, τα περισσότερα πρόσημα είναι ευμετάβλητα, με τις ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν, Βιοχάλκο και Jumbo να ηγούνται του θετικού προσήμου. Ανοδικά κινούνται και οι ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, Πειραιώς, Eurobank, ΟΠΑΠ, Quest, ΑΔΜΗΕ, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, ΟΤΕ και Motor Oil. Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Coca Cola, Alpha Bank, Μυτιληναίος και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών