Με 34 Έλληνες παραγωγούς ολοκληρώθηκε η 7η ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών με απευθείας πώληση, FOOD & LIFE 2022, που πραγματοποιήθηκε στις 30.11.–04.12.2022 στο Μόναχο και διοργανώθηκε από τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Μονάχου, τον οποίο αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα και την Κύπρο το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Οι Έλληνες παραγωγοί παρουσίασαν στο γερμανικό κοινό μια μεγάλη γκάμα αγαθών, από παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, όπως: ελαιόλαδο, ελιές, τυριά, λουκάνικα, μέλι, μαρμελάδες, ζυμαρικά, βότανα, οίνο, ούζο, και τσίπουρο, μέχρι καπνιστή πέστροφα, καπνιστό κρέας, μπύρα, νέα μη αλκοολούχα ποτά, προϊόντα από γάλα γαϊδούρας, κ.λ.π., αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για την ποιότητα των προϊόντων τους όσο και για την προσεγμένη και όμορφη συσκευασία τους.

Αναπτυξιακός Νόμος: «Τρέχει» η προθεσμία για την Αγροδιατροφή

Τις ημέρες της έκθεσης επισκέφθηκαν την Ελληνική συμμετοχή ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο, Δρ. Βασίλειος Γκουλούσης, καθώς και το Γραφείο Ο.Ε.Υ. του Μονάχου με την επικεφαλής, κα Ρέα Τσιτσάνη και τους εμπορικούς ακολούθους, κ.κ. Γεώργιο Λυμπέρη και Γεώργιο Μεχτερίδη, οι οποίοι συνομίλησαν με όλους τους εκθέτες και τους ανέλυσαν τις ιδιαιτερότητες της γερμανικής αγοράς καθώς και τις προϋποθέσεις διείσδυσης σε αυτήν, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση.

Παράλληλα με την παρουσία του Ελληνικού Ομαδικού Περιπτέρου στην έκθεση, πραγματοποιήθηκαν, σε συνεργασία με την Ελληνο-βαυαρική Κοινότητα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Haar Poststadl, Β2Β- Συναντήσεις μεταξύ των Ελλήνων εκθετών και Γερμανών εμπορικών αντιπροσώπων, εισαγωγέων, delicatessen, εστιατορίων και επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων, με σκοπό τη σύναψη εμπορικών συνεργασιών.

Σημειώνεται ότι το Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο διοργανώνεται από την εταιρία-μέλος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, K.L.Ni. Promotion, με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου και την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ειδικότερα, στο Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο έλαβαν μέρος η Περιφέρεια Αττικής με 7 παραγωγούς, η Περιφέρεια Ηπείρου με 18 παραγωγούς και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδα με 8 παραγωγούς, οι οποίοι κατέλαβαν συνολικά 208 τ.μ. του εκθεσιακού χώρου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των διοργανωτών, στην FOOD & LIFE 2022, πήραν μέρος 200 εκθέτες και την επισκέφθηκαν πάνω από 70.500 επισκέπτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις