Πρόστιμο στον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ επέβαλε την Παρασκευή η αστυνομία, επειδή επέβαινε στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου χωρίς να φοράει τη ζώνη ασφαλείας του, γεγονός που καταγράφηκε σε βίντεο το οποίο τράβηξε ο ίδιος και ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Σούνακ, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη την Πέμπτη για αυτό που αποκάλεσε «σύντομο λάθος κρίσης», γύρισε ένα βίντεο στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του ενώ ταξίδευε στη βόρεια Αγγλία, χωρίς να φοράει ζώνη ασφαλείας.

Βρετανία: «Παράθυρο» Σούνακ για παραχώρηση αυξήσεων στους νοσηλευτές

Είναι η δεύτερη ποινή που επιβάλλεται στον Σούνακ από την αστυνομία, καθώς πέρσι διαπιστώθηκε ότι μαζί με τον τότε πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, παραβίασε το lockdown που βρισκόταν σε ισχύ.

Νέος «πονοκέφαλος»

Το πρόστιμο αποτελεί μια νέα πρόκληση για τον Σούνακ, του οποίου το Συντηρητικό Κόμμα βρίσκεται πολύ πίσω από το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα στις δημοσκοπήσεις, ενόψει των εκλογών που πρέπει να διεξαχθούν το αργότερο τον Ιανουάριο του 2025.

«Ο πρωθυπουργός αποδέχεται πλήρως ότι επρόκειτο για λάθος και ζήτησε συγγνώμη. Φυσικά θα συμμορφωθεί με την προκαθορισμένη ποινή», ανέφερε σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος του γραφείου του Σούνακ στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Η αστυνομία στη βόρεια αγγλική κομητεία Λάνκασιρ επιβεβαίωσε ότι επέβαλε πρόστιμο σε έναν 42χρονο άνδρα από το Λονδίνο.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Σούνακ έγινε ο δεύτερος πρωθυπουργός μετά τον Μπόρις Τζόνσον που του επεβλήθη πρόστιμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας