Η πιθανή παράδοση βαρέων αρμάτων μάχης από τις ΗΠΑ και συμμάχους τους στον στρατό της Ουκρανίας θα αποτελούσε «ακόμη μια κατάφωρη πρόκληση» σε βάρος της Ρωσίας, έκρινε σήμερα ο Ανατόλι Αντόνοφ, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον.

«Είναι προφανές ότι η Ουάσιγκτον έχει βαλθεί να μας καταφέρει στρατηγική ήττα», ανέφερε ο κ. Αντόνοφ, σύμφωνα με ανάρτηση της πρεσβείας στην πλατφόρμα Telegram.

Ρωσία: Νομοσχέδιο ορίζει ότι η διέλευση από τα σύνορα θα γίνεται μόνο με ραντεβού

«Αν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να προμηθεύσουν άρματα μάχης, το να δικαιολογήσουν το βήμα αυτό με επιχειρήματα περί ‘αμυντικών όπλων’ δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Θα πρόκειται για ακόμη μια κατάφωρη πρόκληση εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει, πιθανόν ήδη σήμερα, πως θα αρχίσει διαδικασίες για να εφοδιάσει με βαριά άρματα μάχης τον ουκρανικό στρατό, είπαν χθες Τρίτη Αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Σχετική ανάρτηση του Independent του Κιέβου

Απειλές Λαβρόφ

Επιπλέον, ο Σεργκέι Λαβρόφ μετά την συνέντευξη – κόλαφο της Πέμπτης (19/01), όπου επιτέθηκε προς τις ΗΠΑ και τη Δύση λέγοντας πως οι πρακτικές τους θυμίζουν Χίτλερ και Ναπολέοντα, πάει ένα βήμα παρακάτω λέγοντας πως η σύγκρουση Δύσης – Ρωσίας μοιάζει περισσότερο στον πραγματικό παρά στον υβριδικό πόλεμο. Από την άλλη, ο Μεντβέντεφ προτείνει μία συμμαχία με τους αντιπάλους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Ακόμη, ο υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε την Δύση για την αποστολή όπλων δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο. Επανέλαβε δε ότι η Ρωσία έχει δηλώσει επανειλημμένα ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις, αλλά η Ουκρανία και οι ΗΠΑ συνεχίζουν να λένε πως δεν υπάρχουν σημάδια από την Μόσχα πως είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις. Σχετικά με αυτό ο υπουργός ανέφερε πως «Όσο περισσότερο αρνούνται (οι Ουκρανοί), τόσο πιο δύσκολο θα είναι να βρεθεί λύση».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης