Ήπια πτωτικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες, με τη Wall Street να κατοχυρώνει μέρος των κερδών του Ιανουαρίου, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την πιο κρίσιμη εβδομάδα της περιόδου ανακοίνωσης των κερδών και μια πιθανή αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,05% στις 33.961 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,44% στις 4.052 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,87% στις 11.528 μονάδες.

Οι μεγάλοι χαμένοι από το ράλι των μετοχών κατά 81 δισ. δολάρια

Η Wall Street προέρχεται από μια θετική εβδομάδα, καθώς συνεχίστηκε το ράλι του Ιανουαρίου, ωστόσο υπάρχουν αρκετές «δοκιμασίες» αυτή την εβδομάδα. Περίπου το 20% των εταιρικών του S&P 500 θα ανακοινώσει κέρδη αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης της McDonald’s και της General Motors την Τρίτη, ακολουθούμενη από τους τεχνολογικούς γίγαντες Apple, Meta Platforms, Amazon και Alphabet αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

 Με το βλέμμα στραμμένο στη Fed

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς συνεδριάζει την Τρίτη και την Τετάρτη, οπότε η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης. Οι επενδυτές, όμως, θα αναζητήσουν ενδείξεις για το πόσο ψηλότερα θα ανεβάσει η κεντρική τράπεζα τα επιτόκια στη μάχη κατά του πληθωρισμού.

«Ενώ υπήρξαν αρκετές θετικές εξελίξεις, πιστεύουμε ότι τα καλά νέα έχουν πλέον τιμολογηθεί και η πραγματικότητα είναι πιθανό να επιστρέψει με το τέλος του μήνα και την αποφασιστικότητα της Fed να τιθασεύσει τον πληθωρισμό», έγραψε ο Mike Wilson, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής μετοχών στις ΗΠΑ της Morgan Stanley.

Ο S&P 500 δεν έχει φτάσει ακόμη στο χαμηλό της bear market και θα μπορούσε να κινηθεί προς τα κάτω έως και τις 3.000 μονάδες, δήλωσε η Savita Subramanian της Bank of America, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν αποτελεί τη βασική της υπόθεση για την απόδοση της αγοράς φέτος. Ο μεγαλύτερος καταλύτης είναι ο τρόπος με τον οποίο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ συνεχίζει να καταπολεμά τον πληθωρισμό, είπε.

«Αν η Fed δεν καταφέρει να ελέγξει τον πληθωρισμό, θα σφίξει πολύ πιο επιθετικά την πολιτική της από ό,τι τιμολογεί η αγορά», δήλωσε η ίδια. Πρόσθεσε ότι οι αγορές τιμολογούν πληθωρισμό περίπου 3%. «Δεν είμαστε πουθενά κοντά σε αυτό», είπε. “Έτσι, αυτός είναι ο παράγοντας που θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα χειρότερα στη Wall Street”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street