Μπορεί να δυσκολεύτηκε, αλλά  το ελληνικό χρηματιστήριο τελικά κατάφερε όχι μόνο απλά το θετικό κλείσιμο, αλλά και να κινηθεί ακόμη και πάνω από τις 1.020 μονάδες, απορροφώντας τις πιέσεις που δέχτηκε από αρκετούς τίτλους. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,91% στις 1.024,75 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 91 εκατ. ευρώ.

Εξαιρετικό ξεκίνημα χρονιάς

Η αγορά στηρίχθηκε σήμερα στους «γνωστούς – αγνώστους» πρωταγωνιστές του τελευταίου διαστήματος, με τον Μυτιληναίο να οδηγεί τους θετικούς τίτλους, απορροφώντας με τη βαρύτητά του μεγάλο μέρος των πιέσεων. Βέβαια, η σημερινή «στάση» της αγοράς, ίσως και τις επόμενες ημέρες, κρίνεται αναγκαία από αρκετούς εγχώριους αναλυτές που συστήνουν στους αγοραστές λίγη υπομονή μέχρι να αφομοιωθούν τα επίπεδα.

Wall Street: Επιφυλακτική ενόψει Fed

Άλλωστε, αύριο ολοκληρώνεται ο πρώτος μήνας του 2023 και η αγορά βιώνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, καθώς τα κέρδη ξεπερνούν το 10%, τα κέρδη αρκετών τίτλων να είναι ιδιαιτέρως ελκυστικά προς κατοχύρωση. Ένα ποσοστό που είναι σχεδόν διπλάσιο με αυτό που κατέγραψε το 2022, ενώ πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι η διάχυση της ανόδου είναι ένα ακόμη θετικό σημάδι, με αυτό της αύξησης της συναλλακτικής δραστηριότητας.

Επίσης, αυτή η εβδομάδα κυριαρχείται από τις συνεδριάσεις των μεγάλων κεντρικών τραπεζών, καθώς θα ανακοινωθούν τα επόμενα βήματα της νομισματικής σύσφιξης σε Ευρωζώνη, Αγγλία και ΗΠΑ. Εάν οι κεντρικές τράπεζες «ταράξουν» τις αγορές, δεν αποκλείεται η αγορά να κάνει ένα πισωγύρισμα, διορθώνοντας ελαφρώς τους ταλαντωτές της.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Μυτιληναίος, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Alpha Bank και Jumbo ξεχώρισαν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά έκλεισαν και οι Eurobank, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Autohellas, Λάμδα και ΕΥΔΑΠ. Από την άλλη, εκτός του -4,81% του Ελλάκτωρ και το -2% του Σαράντη, αρνητικά έκλεισαν και οι Coca Cola, Aegean, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ και ΟΛΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών