
Υπάρχει «υψηλός κίνδυνος βιολογικού κινδύνου» στην πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ, αφού μια από τις αντιμαχόμενες πλευρές κατέλαβε ένα εργαστήριο που περιείχε παθογόνους μικροοργανισμούς ιλαράς και χολέρας, δήλωσε την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη μέσω βιντεοσύνδεσης από το Σουδάν, ο Νίμα Σαΐντ Αμπίντ του ΠΟΥ δήλωσε ότι οι τεχνικοί δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας για να εξασφαλίσουν τα υλικά.
Συγκρούσεις στο Σουδάν: Το πρωί της Τρίτης φτάνουν στην Ελλάδα οι πρώτοι απεγκλωβισμένοι
«Αυτή είναι η κύρια ανησυχία: δεν υπάρχει πρόσβαση στους τεχνικούς του εργαστηρίου για να πάνε στο εργαστήριο και να περιορίσουν με ασφάλεια τα βιολογικά υλικά και τις ουσίες που υπάρχουν», είπε, αρνούμενος να διευκρινίσει ποια πλευρά κατέλαβε την εγκατάσταση.
459 νεκροί από τις συγκρούσεις
Οι μάχες ξέσπασαν μεταξύ των σουδανικών ενόπλων δυνάμεων και των παραστρατιωτικών δυνάμεων των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF) στις 15 Απριλίου και έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 459 ανθρώπους και έχουν τραυματίσει 4.072, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΠΟΥ.
Οι συγκρούσεις έχουν παραλύσει τα νοσοκομεία και άλλες βασικές υπηρεσίες και έχουν αφήσει πολλούς εγκλωβισμένους στα σπίτια τους με μειωμένα αποθέματα τροφίμων και νερού.
Το Γραφείο Ανθρωπιστικής Βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών (OCHA) αναγκάστηκε να περιορίσει ορισμένες από τις δραστηριότητές του σε τμήματα του Σουδάν λόγω των έντονων συγκρούσεων.
Τουλάχιστον πέντε εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν σκοτωθεί από τότε που ξέσπασαν οι μάχες και οι δύο οργανισμοί του ΟΗΕ που έχασαν προσωπικό, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, έχουν αναστείλει τις δραστηριότητές τους.


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια