Η Royal Caribbean International ανακοίνωσε τα σχέδια της για επανέναρξη κρουαζιέρων από την Κίνα από τον Απρίλιο του 2024. Πρόκειται για την πρώτη από τις δυτικές εταιρείες κρουαζιέρας που ορίζει ημερομηνία για επαναδραστηριοποίηση στην κινεζική αγορά από τις αρχές του 2020 και η τελευταία μεγάλη αγορά που ανοίγει ξανά μετά την πανδημία.

Η κινεζική κυβέρνηση έχει επιτρέψει μια περιορισμένη επανεκκίνηση της κρουαζιέρας από λιμάνια της ηπειρωτικής χώρας μέχρι στιγμής μόνο για την εγχώρια αγορά κρουαζιέρας. Η κοινοπραξία της Viking με την China Merchants άρχισε πρόσφατα να λειτουργεί για Κινέζους επιβάτες και να προσεγγίζει μόνο κινεζικά λιμάνια, ενώ το Χονγκ Κονγκ άνοιξε πλήρως το λιμάνι σε διεθνείς επιβάτες και κρουαζιερόπλοια νωρίτερα φέτος.

Η Royal Caribbean διακίνησε το 2022 συνολικά 4,6 εκατ. επιβάτες

Η Royal Caribbean International θα επανατοποθετήσει το Spectrum of the Seas (169.379 gross tons), το οποίο κατασκευάστηκε το 2019, από τις τρέχουσες κρουαζιέρες πίσω στη Σαγκάη ως home port, ξεκινώντας τον Απρίλιο του 2024. Τα δρομολόγια θα περιλαμβάνουν κρουαζιέρες 4 και 5 διανυκτερεύσεων σε λιμάνια της Ιαπωνίας, καθώς και περιορισμένο αριθμό κρουαζιέρων από το Χονγκ Κονγκ τον Δεκέμβριο του 2024 σε λιμάνια της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Ταϊβάν και του Βιετνάμ.

Ορόσημο

«Αυτή είναι η στιγμή που -μαζί με τους Κινέζους παραθεριστές- περιμέναμε. Η επιστροφή μας στην Κίνα είναι ένα συναρπαστικό ορόσημο», δήλωσε ο Bert Hernandez, αντιπρόεδρος της Royal Caribbean International. «Ευχαριστούμε την κυβέρνηση της Κίνας για την καθιέρωση μιας πορείας προς τα εμπρός και συνεχίζουμε να δεσμευόμαστε στην επέκταση της βιομηχανίας κρουαζιέρας».

Το Spectrum of the Seas κατασκευάστηκε για την κινεζική αγορά κρουαζιέρας καθώς η Royal Caribbean προσπάθησε να επεκτείνει περαιτέρω την ηγετική της θέση στην περιοχή.

Μιλώντας πρόσφατα ο Michael Bayley, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Royal Caribbean International είπε ότι «η Royal ήταν η νούμερο ένα μάρκα κρουαζιέρας στην Κίνα».

Η Κίνα ήταν το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς κρουαζιέρας και η Royal Caribbean σχεδιάζει επίσης να επανατοποθετήσει ένα δεύτερο κρουαζιερόπλοιο, το Anthem of the Seas, στην Ασία για πρώτη φορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα