Υπό έλεγχο προσπαθεί να κρατήσει τις απώλειες του αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και δέχεται τις διορθωτικές πιέσεις στη συντριπτική πλειονότητα των τίτλων του, καταφέρνει να κρατήσει τις 1.280 μονάδες. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες -0,98% στις 1.282,62 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 37 εκατ. ευρώ.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ισχυρές αναταράξεις λόγω Fed

Αναμενόμενη διόρθωση

Η εν πολλοίς αναμενόμενη διόρθωση ήρθε σήμερα, αν και η αρχική σφοδρότητα έχει μειωθεί την τελευταία ώρα. Η αγορά δείχνει να έχει ακόμη στις επάλξεις τους αγοραστές, οι οποίοι όμως εάν μπορέσουν να πάρουν τίτλους σε χαμηλότερες τιμές φυσικά και θα το επιλέξουν. Και είναι θεμιτό σε μια αγορά που έχει «τρέξει» τόσο φέτος, οι αναδιπλώσεις να αποτελούν ευκαιρίες νέων αγορών.

Είναι λογικό λοιπόν να υπάρχουν πτωτικά σκέλη, και όσο περισσότερα, τόσο το καλύτερο καθώς «προσκαλούνται» νέα διψασμένα χαρτοφυλάκια, ενώ παράλληλα όσοι βγαίνουν κατοχυρώνουν κέρδη, και επανατοποθετούνται στην πρώτη ευκαιρία. Βεβαίως, πτωτικά περιθώρια υπάρχουν. Η πρώτη στήριξη στον ΓΔ έχει μεταφερθεί στις 1.264 μονάδες, με την κύρια στις 1.235 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, την πτώση οδηγεί το -2,26% της Coca Cola, με τις Jumbo, Motor Oil, Aegean, Μυτιληναίο, Σαράντη, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, Τιτάν, Autohellas, Cenergy, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, Λάμδα και ΔΕΗ επίσης να δέχονται σημαντικές πιέσεις. Σε αρνητικά εδάφη είναι και οι ΕΥΔΑΠ, Eurobank, Πειραιώς, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα και Ελλάκτωρ, ενώ σε θετικά οι Alpha Bank και τα Ελληνικά Πετρέλαια (+1,04%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών