Στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 λήγει η εμπρόθεσμη καταβολή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2022 για όλους τους αγρότες, οι οποίοι έχουν ασφαλίσει τις καλλιέργειες τους και το ζωικό τους κεφάλαιο στον ΕΛΓΑ.

Πέραν αυτής της προθεσμίας, όπως επισημαίνει ο ΕΛΓΑ, ουδεμία παράταση πρόκειται να δοθεί διότι έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο δυνατότητος εκ μέρους του Οργανισμού, αφού «η αποπληρωμή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2022 έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί την 31η Μαρτίου 2023».

ΕΛΓΑ: Σε Ρόδο και Θεσσαλία οι πρώτες καταγραφές ζημιών από τις φωτιές – Πότε θα αποζημιωθούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Οργανισμό, επισημαίνεται στους παραγωγούς, οι οποίοι ζημιώθηκαν εντός του 2022 και η αποζημίωσή τους εκκρεμεί, ότι οφείλουν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία ώστε να είναι δικαιούχοι αυτής.

 Πώς υπολογίζεται η ειδική ασφαλιστική εισφορά

Η ειδική ασφαλιστική εισφορά υπολογίζεται, με βάση την ασφαλιζόμενη αξία, επί το συντελεστή εισφοράς, όπως αυτός ορίσθηκε από το άρθρο 7 του ν.3877/2010 και ειδικότερα:

  • Για τη φυτική παραγωγή 4% επί της ασφαλιζόμενης αξίας και προκειμένου για την ελιά 1,5% και 0,5% για τα θερμοκήπια
  • Για το ζωικό κεφάλαιο 0,75% επί της ασφαλιζόμενης αξίας του.

Να σημειωθεί ότι ο ΕΛΓΑ δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες να υπολογίζουν ηλεκτρονικά την ειδική ασφαλιστική εισφορά που πρέπει να καταβάλλουν στον ΕΛΓΑ μέσω της ιστοσελίδας του www.elga.gr.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
ΥπΑΑΤ: Τι προβλέπει το ν/σ για τον εκσυγχρονισμό του θεσμού των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων
AGRO |

Τι προβλέπει το ν/σ για τον εκσυγχρονισμό του θεσμού των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων

 «Στόχος μας η εύρυθμη λειτουργία των υφιστάμενων Διεπαγγελματικών Οργανώσεων της χώρας, αλλά και η διευκόλυνση των διαδικασιών για την σύσταση νέων», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης