Ήπιες πιέσεις δέχεται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, επιβεβαιώνοντας την αδυναμία του να συνεχίσει την αντίδραση της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς τα ανοιχτά μέτωπα των αβεβαιοτήτων συνεχίζονται εντός και εκτός της χώρας.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,30% στις 1.166,15 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 9,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,53% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.838,66 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,99% στις 907,26 μονάδες.

Χρηματιστήριο: Επί ποδός σχεδόν 20 εισηγμένες – Πώς θα λύσουν τον γρίφο της διασποράς

Αυξημένη η μεταβλητότητα

Η αγορά αναζητά τα πατήματά της προκειμένου να βγει από την ζώνη του 200αρη και να ξαναβρεί μια πιο ξεκάθαρη πορεία. Ωστόσο, τα ανοιχτά μέτωπα παραμένουν, αναβάλλοντας τις όποιες αγοραστικές κινήσεις υπάρχουν στα τερματικά, με τα ηνία να βρίσκονται σταθερά στους βραχυπρόθεσμους.

Όπως σχολιάζει και ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, το volatility πλέον σε υψηλά επίπεδα, και αναμένεται να συνεχιστεί, με αρκετά χαρτοφυλάκια που πούλησαν στις τελευταίες πτωτικές συνεδριάσεις να περιμένουν να μπουν και πάλι στην αγορά. Κατά τον ίδιο, ο τζίρος φαίνεται ότι χρειάζεται πάνω από 100 εκατ. την ημέρα για να έχουμε ανοδική αγορά ενώ τα τραπεζικά πακέτα θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και τζίρο στην αγορά.

Αναφορικά με τις αφορμές αδυναμίας της αγοράς, ο κ. Ζαχαράκης τονίζει ότι οι περισσότεροι έριξαν το φταίξιμο της πτώσης στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, παρόλα αυτά συνήθως τα μη αναμενόμενα γεγονότα είναι μόνο αφορμές. Την Παρασκευή έχουμε την ανακοίνωση του S&P για την ελληνική οικονομία με την αγορά πλέον να μην δίνει ιδιαίτερη σημασία πιστεύοντας ότι θα βρει σημαντική προσφορά στον τραπεζικό κλάδο από το ΤΧΣ. Παρόλα αυτά ένα τόσο σημαντικό γεγονός αν έρθει θα συνεχίσει να δίνει θετική χροιά στην ελληνική αγορά.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Πειραιώς, Τιτάν, Ελλάκτωρ, Eurobank, Μυτιληναίος και Autohellas βρίσκονται υπό πίεση, σημειώνοντας απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Cenergy, Alpha Bank, Εθνική, ΟΠΑΠ, Coca Cola, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης και Quest.

Από την άλλη, στο επίκεντρο των αγοραστών είναι οι ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή εξαιτίας της έντονης φημολογίας περί πώλησης της δεύτερης, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται και οι Λάμδα, Motor Oil, Aegean, Jumbo και ΟΤΕ. Χωρίς μεταβολή είναι η ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες