Σημαντική αύξηση εσόδων και καλύτερες πληρότητες καταγράφουν για το 2023 τα δυο ξενοδοχεία του Ομίλου Λάμψα στην πλατεία Συντάγματος το «Μεγάλη Βρετανία» και το «King George».
Σύμφωνα με πηγές της διοίκησης τα συνολικά έσοδα για φέτος εκτιμώνται στα πέριξ των 78 εκατ. ευρώ από τα 68 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ η μέση πληρότητα ανέβηκε στο 70% από 66,3% πέρυσι.

Αυξημένη είναι και η μέση τιμή δωματίου στα δύο ξενοδοχεία από τα 300 ευρώ το 2022 στα 345 ευρώ το 2023. Το τρίτο ξενοδοχείο του ομίλου στην περιοχή, το Athens Capital MGallery προβλέπεται να έχει έσοδα φέτος κοντά στα 17,7 εκατ. ευρώ με μέση τιμή στα 275 ευρώ.

Πάντως σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Λάμψα, Τάσο Χωμενίδη τα έσοδα είναι αυξημένα και πάνω από τις προβλέψεις, όμως ως προς την κερδοφορία οι προβλέψεις είναι λιγότερο ενθαρρυντικές, λόγω των πληθωριστικών πιέσεων και του υψηλού λειτουργικού κόστους.

Το project στην Οδό Ζαλοκώστα 7

Το επόμενο project του Ομίλου είναι η αναβάθμιση και μετατροπή σε ξενοδοχείο του διατηρητέου (ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ), στην οδό Ζαλοκώστα 7. Σε συνέχεια του σχετικού διαγωνισμού μακροχρόνιας παραχώρησης για 30+10 χρόνια, θα λειτουργήσει από την Λάμψα ως ξενοδοχείο, με μία επένδυση που θα ξεπεράσει τον αρχικό προϋπολογισμό των 2,5 εκατ. ευρώ.

Στο στάδιο του σχεδιασμού βρίσκεται και η ανακαίνιση των bungalows- σαλέ του Elatos Resort & Health Club στον Παρνασσό, το οποίο σκοπεύει να μετατρέψει σε χειμερινό resort & spa πολυτελείας.

Το Elatos βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Παρνασσού κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο και αποτελείται από ένα κεντρικό κτίριο και 45 ξύλινα bungalows-σαλέ  σε έκταση 80 στρεμμάτων.

Η Regency

Να σημειωθεί πως η χθεσινή εξ αναβολής γενική συνέλευση των μετόχων της Λάμψα «αποφάσισε ομόφωνα και παμφηψεί την έγκριση της απόκτησης της μειοψηφικής συμμετοχής στην εταιρεία Regency Hellenic Investments S.A. μέσω συνδυασμένης απόκτησης από την 100% θυγατρική εταιρεία SELENA ENTERPRISES COMPANY LIMITED του ποσοστού μετοχών (33,91%) και του αντίστοιχου ποσοστού εκ του δανείου (Senior Facility Loan), που κατέχουν στην ως άνω εταιρεία τα πιστωτικά ιδρύματα ALPHA BANK, EUROBANK και ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις