Σε σκόπελο φαίνεται να προσέκρουσε η συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ+ που έχει προγραμματιστεί αυτό το Σαββατοκύριακο στην Βιέννη και τελικά μετατέθηκε για τις 30 Νοεμβρίου, καθώς η Σαουδική Αραβία εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της προς άλλα μέλη του καρτέλ για την στάση που κρατάνε στο ζήτημα της προσφοράς που θα μπορούσε να τονώσει τις τιμές του μαύρου χρυσού.

Από το πρωί της Τετάρτης φαίνεται ότι η διάσκεψη του ΟΠΕΚ+ θα μπορούσε να καθυστερήσει για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται το Bloomberg. Η Σαουδική Αραβία, η οποία έχει προχωρήσει σε πρόσθετη μείωση της παραγωγής κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα από τον Ιούλιο, διεξάγει απαιτητικές συνομιλίες με άλλα μέλη για τα επίπεδα παραγωγής.

ΟΠΕΚ+: Στην ατζέντα της συνεδρίασης οι περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι σύμμαχοί του είναι αντιμέτωποι με την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Το αργό  έχει σημειώσει πτώση κατά 15% από τα υψηλά επίπεδα του Σεπτεμβρίου σε περίπου 82 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, διαλύοντας τις προσδοκίες ότι οι περικοπές της παραγωγής θα προκαλούσαν ταχεία σύσφιγξη στις αγορές, ενισχύοντας την τιμή του μαύρου χρυσού. Οι προοπτικές για το επόμενο έτος φαίνονται ακόμη πιο αδύναμες, με προβλέψεις για πλεόνασμα στο πρώτο εξάμηνο, εάν το καρτέλ επιμείνει στις τρέχουσες πολιτικές του.

Η Σαουδική Αραβία πιθανότατα επιθυμεί υψηλότερες τιμές και θα πιέσει τα υπόλοιπα μέλη του ΟΠΕΚ+ να συμμετάσχουν στις πρόσφατες περικοπές της παραγωγής της, δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη ο Pierre Andurand, ο γνωστός έμπορος πετρελαίου και ιδρυτής της Andurand Capital Management, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

Το Ριάντ μπορεί να αντιστρέψει τον μονομερή περιορισμό του κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα – τον οποίο ο υπουργός Ενέργειας του περιγράφει ως «γλειφιτζούρι – εάν οι ομόλογοί του δεν συμβάλουν περαιτέρω στη μείωση της προσφοράς, δήλωσε ο Andurand.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities