Η έγκαιρη άφιξη ή αναχώρηση από έναν προορισμό είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που λαμβάνει υπόψη ένας ταξιδιώτης πριν αποφασίσει εάν θα κλείσει μια επόμενη πτήση από την ίδια αεροπορική εταιρεία.

Τα τελευταία αποτελέσματα από την εταιρεία ανάλυσης ταξιδιωτικών δεδομένων Cirium αποκάλυψαν ότι η πιο ακριβής-χρονικά συνεπής,  αεροπορική εταιρεία πέρυσι στην παγκόσμια κατηγορία ήταν η Avianca Airlines της Κολομβίας, η οποία πέτυχε ποσοστό έγκαιρης απόδοσης 85,73%, ακολουθούμενη από την Azul Airlines της Βραζιλίας (85,51%), η οποία έχασε την κορυφή της στην σειρά κατάταξης. Η Qatar Airways ήρθε στην τρίτη θέση με ποσοστό OTP 85,11%.

Αεροδρόμια: Τα καλύτερα και τα χειρότερα για το 2023

Μια παγκόσμια αεροπορική εταιρεία ορίζεται ως αυτή που εξυπηρετεί σε τρεις περιοχές του πλανήτη καθημερινά, σύμφωνα με τη Cirium.

Η έγκαιρη απόδοση μιας αεροπορικής εταιρείας υπολογίζεται από το εάν το αεροπλάνο φτάνει στην πύλη εντός 15 λεπτών από την προγραμματισμένη ώρα άφιξης και εάν αναχωρεί εντός 15 λεπτών από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης.

Οι πιο χρονικά συνεπείς αεροπορικές εταιρείες της Ασίας

Στην Ασία-Ειρηνικό, οι ιαπωνικοί αερομεταφορείς All Nippon Airways  και Japan Airlines κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις με ποσοστά έγκαιρης επίδοσης 82,75% και 82,58% αντίστοιχα.

Η Thai AirAsia της Ταϊλάνδης έπεσε στην τέταρτη θέση πέρυσι από την πρώτη το 2022.

Η ινδική εταιρεία χαμηλού κόστους Indigo ανέβηκε στην τέταρτη θέση από την πέμπτη θέση πέρυσι λόγω της ταχείας επέκτασης της εταιρείας.

Η εταιρεία, η οποία έχει το μεγαλύτερο μέγεθος στόλου και μερίδιο αγοράς στην Ινδία, έγινε ο πρώτος ινδικός αερομεταφορέας το 2023 που μετέφερε 100 εκατομμύρια επιβάτες σε ένα ημερολογιακό έτος.

Η έκθεση έδειξε ότι είχε βαθμολογία έγκαιρης επίδοσης 82,12%,

«Η IndiGo έχει αναδειχθεί πραγματικά ως ένας ισχυρός παίκτης στην περιοχή Ειρηνικού-Ωκεανίας. Οι δραστηριότητές τους έχουν αλλάξει μετά την Covid», δήλωσε στο CNBC ο Ντέιβιντ Ουάιτ, αντιπρόεδρος επιχειρηματικής ανάπτυξης στην Cirium.

«Κάνει τόσο την ANA [All Nippon Airways] όσο και την JAL [Japan Airlines] να «τρέχουν» όσον αφορά την έγκαιρη απόδοσή τους», δήλωσε ο Ουάιτ σε μια διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου πριν από την δημοσίευση της έκθεσης.

Τα πιο χρονικά συνεπή αεροδρόμια

διεθνές αεροδρόμιο Minneapolis–Saint Paul

Το διεθνές αεροδρόμιο Minneapolis–Saint Paul ήταν το πιο ακριβές αεροδρόμιο στον κόσμο το 2023.

Ακολούθησε το διεθνές αεροδρόμιο Rajiv Gandhi της Ινδίας στο Hyderabad.

Το ινδικό αεροδρόμιο δεν μπήκε στις 10 πρώτες θέσεις της κατάταξης το 2022 και το μνημειώδες άλμα στη δεύτερη θέση οφείλεται σε «αρκετά εκπληκτικές» επενδύσεις, δήλωσε στο CNBC ο Μάικ Μαλίκ, επικεφαλής μάρκετινγκ της Cirium.

«Δεν μπορείτε να διατηρήσετε αυτούς τους αριθμούς εκτός εάν δίνετε πολύ μεγάλη προσοχή και κάνετε όλες τις σωστές επενδύσεις σε τεχνολογικά εργαλεία, διαδικασίες και ανθρώπους», τόνισε ο Ουάιτ.

Ακολουθεί η πλήρης κατάταξη, σύμφωνα με την Cirium.

Παγκοσμίως

Avianca Airlines — Κολομβία

Azul Airlines — Βραζιλία

Qatar Airways — Κατάρ

Delta Air Lines — Η.Π.Α.

Iberia — Ισπανία

Ασίας-Ειρηνικού

All Nippon Airways — Ιαπωνία

Japan Airlines — Ιαπωνία

Thai AirAsia — Ταϊλάνδη

IndiGo — Ινδία

Air New Zealand — Νέα Ζηλανδία

Ευρώπη

Iberia Express — Ισπανία

Ιβηρία — Ισπανία

Norwegian Air Shuttle — Νορβηγία

Austrian Airlines — Αυστρία

LOT Polish Airlines — Πολωνία

Παγκόσμια αεροδρόμια

Διεθνές Αεροδρόμιο Μινεάπολης-Σεντ Πολ – Η.Π.Α.

Διεθνές Αεροδρόμιο Rajiv Gandhi — Ινδία

Διεθνές Αεροδρόμιο Kempegowda — Ινδία

Διεθνές Αεροδρόμιο El Dorado — Κολομβία

Διεθνές Αεροδρόμιο Σολτ Λέικ Σίτι — Η.Π.Α.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή