Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 84 ανθρώπους στο Ιράν χθες, κοντά στον τάφο του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί, πρώην αρχιτέκτονα των ιρανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή, για τον θάνατο του οποίου το 2020 η χώρα πραγματοποιούσε εκδηλώσεις μνήμης.

Μέσω των λογαριασμών της στο Telegram, η τζιχαντιστική οργάνωση ανέφερε πως δύο από τα μέλη της «πυροδότησαν τη ζώνη τους με εκρηκτικά» εν μέσω «μιας μεγάλης συγκέντρωσης αποστατών, κοντά στον τάφο του ηγέτη τους “Κασέμ Σολεϊμανί” χθες, στο Κερμάν, στο νότιο Ιράν».

Μέση Ανατολή: «Καζάνι που βράζει» μετά το μακελειό σε Ιράν και τη δολοφονία αλ-Αρούρι

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ενέταξε αυτήν την επιχείρηση στο πλαίσιο μιας εκστρατείας την οποία ονόμασε «Σκοτώστε τους παντού όπου τους βρείτε», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Λίγα λεπτά πριν από την ανάληψη της ευθύνης, η τζιχαντιστική οργάνωση δημοσίευσε ένα ηχογραφημένο μήνυμα με τη φωνή του εκπροσώπου της, όπου επιβεβαίωνε πως αυτή η εκστρατεία διεξήχθη «ως στήριξη στους μουσουλμάνους όπου κι αν βρίσκονται, ιδίως στην Παλαιστίνη».

Από την αιματηρή επίθεση τραυματίστηκαν 283 άτομα ύστερα από δύο εκρήξεις κοντά σε κοιμητήριο του Ιράν όπου πραγματοποιείτο τελετή για την επέτειο της δολοφονίας του ανώτατου στρατιωτικού διοικητή της χώρας, Κασέμ Σολεϊμανί, σε επίθεση με drone των ΗΠΑ, το 2020.

Η κρατική τηλεόραση έκανε λόγο για μια πρώτη και μετά μια δεύτερη έκρηξη κατά τη διάρκεια της τελετής στην πόλη Κερμάν, στα νοτιοανατολικά.

Είχε προηγηθεί η δολοφονία του υπαρχηγού της Χαμάς, Σάλεχ αλ-Αρούρι στη Βηρυτό από πυραυλική επίθεση, το βράδυ της Τρίτης, σε προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ρωσία: Έμμεσες απειλές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη
Επικαιρότητα |

«Κίνδυνος» για την ασφάλεια της ΕΕ οι δηλώσεις Μακρόν και Βρετανού ΥΠΕΞ, προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Τα βρετανικά όπλα που «μπορούν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας» και η «αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος» – Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο, λέει η Δύση