Συνοπτική ενημέρωση ενόψει των ετήσιων αποτελεσμάτων του Ομίλου, που είναι προγραμματισμένα για τις 13 Μαρτίου, παρέχει σήμερα Τρίτη η Titan Cement International SA, η οποία είναι εισηγμένα σε Euronext Βρυξελλών, Χρηματιστήριο Αθηνών και Euronext Παρισιού. Σημειώνεται ότι τα προσωρινά και μη ελεγμένα οικονομικά αποτελέσματα για το 2023 υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις αναλυτών και τύπου.

Στην σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη τονίζεται ότι σύμφωνα με τα τρέχοντα μη ελεγμένα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα, ο Όμιλος θα καταγράψει ιστορικό υψηλό κερδοφορίας το 2023.

Νέα επένδυση από την Τιτάν στην Τουρκία – Απέκτησε δικαιώματα στο ορυχείο Vezirhan

Ισχυρή ζήτηση

Και τονίζεται ότι χάρη στην ισχυρή ζήτηση σε όλα τα κύρια προϊόντα του ομίλου, σε συνδυασμό με τα ενισχυμένα επίπεδα τιμών, τα οφέλη από την αυξημένη λειτουργική αποδοτικότητα -ως αποτέλεσμα των επενδύσεων- και τον περιορισμό του ενεργειακού κόστους, οι πωλήσεις για το 2023 αναμένεται να ξεπεράσουν τα €2.540 εκ. ενώ τα κέρδη (EBITDA) αναμένεται να υπερβούν τα €535 εκ. (σε σύγκριση με €331 εκ. το 2022).

Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου εκτιμάται ότι θα υπερδιπλασιαστούν σε σχέση με το 2022, ξεπερνώντας τα €265 εκ. Ως αποτέλεσμα τα Κέρδη ανά Μετοχή αναμένεται να κυμανθούν πάνω από €3,4/μετοχή. Ο καθαρός δανεισμός στο τέλος του έτους διαμορφώθηκε σε €660 εκ., σε σύγκριση με €797 εκ. τον Δεκέμβριο του 2022, ενώ ο δείκτης Καθαρού Δανεισμού προς κέρδη EBITDA αναμένεται να μειωθεί σε περίπου 1,2x.

Ο Όμιλος Τιτάν θα ανακοινώσει τα ελεγμένα οικονομικά αποτελέσματα για το έτος 2023 στις 13 Μαρτίου 2024, ενώ προγραμματίζεται την ίδια ημέρα τηλεδιάσκεψη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Χρηματιστήριο Αθηνών: Διανέμει μέρισμα 0,24 ευρώ ανά μετοχή για το 2023
Επιχειρήσεις |

Μέρισμα 0,24 ευρώ ανά μετοχή από τα «Ελληνικά Χρηματιστήρια» για το 2023

Μέρισμα 0,24 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει η «Ελληνικά Χρηματιστήρια-Χρηματιστήριο Αθηνών ΑΕ» για τη χρήση του 2023, μετά από απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 13 Ιουνίου 2024. Το άνω ποσό μερίσματος που θα καταβληθεί ανά μετοχή προσαυξάνεται με το μέρισμα που αντιστοιχεί στις 2.498.000 ίδιες μετοχές που κατέχει η Εταιρεία, οι οποίες […]

Ιουλία Τσέτη -Πρόεδρος & CEO ΟΦΕΤ: Ονειρεύομαι έναν γρήγορο, συμμετοχικό ΣΕΒ. Να φύγει το «γκρίζο» από τον τόπο
Επιχειρήσεις |

Ιουλία Τσέτη -Πρόεδρος & CEO ΟΦΕΤ: Ονειρεύομαι έναν γρήγορο, συμμετοχικό ΣΕΒ. Να φύγει το «γκρίζο» από τον τόπο

Ο ΟΤ συνομιλεί με την κ. Ιουλία Τσέτη, Πρόεδρο και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), μέλος ΔΣ του ΣΕΒ και δύο φορές αναγορευμένη Επίτιμη Διδάκτωρ Φαρμακευτικής – από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πατρών