Το «4ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το βαμβάκι» διοργανώνει για την Τετάρτη 6 Μαρτίου και ώρα έναρξης 10:30, στη Θεσσαλονίκη (στο ξενοδοχείο Porto Palace Hotel) η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος (ΔΟΒ) σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ Δήμητρα.

Στους βασικούς θεματικούς άξονες θα συζητηθεί η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις στην καλλιέργεια βαμβακιού, καθώς και οι ενισχύσεις της ΚΑΠ στον τομέα του βαμβακιού: ευκαιρίες και προοπτικές για τους παραγωγούς. Επίσης, θα καταγραφεί η πορεία και οι προοπτικές του ελληνικού – ευρπωαϊκού βαμβακιού στις διεθνείς αγορές, ενώ θα γίνει αναφορά στην εκπαίδευση των παραγωγών στις σύγχρονες καλλιεργητικές πρακτικές, καθώς και πώς θα επιτευχθεί η προσαρμογή στις απαιτήσεις της πράσινης συμφωνίας.

Βαμβάκι: Πώς θα δοθεί η ειδική καλλιεργητική ενίσχυση – Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, θεσμικοί φορείς, εκπρόσωποι φορέων και αγροτικών συνεταιρισμών, παραγωγοί και εκκοκκιστές θα συζητήσουν και θα προσεγγίσουν καίρια θέματα που απασχολούν την ελληνική βαμβακοκαλλιέργεια με κύριο σκοπό τη χάραξη στρατηγικών επιλογών για το προϊόν.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO