Να διαχειριστεί τα ιστορικά υψηλά του Nasdaq, μετά από σχεδόν τρία χρόνια, προσπαθεί σήμερα η Wall Street, την ώρα που τα “σύννεφα” της περιφερειακής τραπεζικής κρίσης έχουν συγκεντρωθεί στην New York Community Bancorp.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,25% στις 38.899 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,02% στις 5.095 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,14% στις 16.114 μονάδες.

Άνοδος 1% για το πετρέλαιο εν αναμονή της απόφασης του ΟΠΕΚ+

Σε εβδομαδιαία βάση, ο S&P 500 σημειώνει μικρή άνοδο περίπου 0,2%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,6%. Ο Dow υστερεί, με πτώση σχεδόν 0,4%.

Στο επίκεντρο σήμερα είναι και πάλι η περιφερειακή τράπεζα New York Community Bancorp, η οποία χάνει 29%, αφού ανακοίνωσε την αλλαγή ηγεσίας και αποκάλυψε προβλήματα με τους εσωτερικούς ελέγχους του. Η τράπεζα έχει ήδη υποχωρήσει περισσότερο από 50% το 2024.

Το ακόμα πιο ανησυχητικό ήταν ότι σε ρυθμιστική κατάθεση ενημέρωσε πως «εντόπισε σημαντικές αδυναμίες στους εσωτερικούς ελέγχους της που σχετίζονται με την εσωτερική αναδιάρθρωση δανείων». Η τράπεζα απέδωσε τα προβλήματα σε «αναποτελεσματικές δραστηριότητες εποπτείας, εκτίμησης κινδύνου και παρακολούθησης».

Στο επίκεντρο και η Τεχνητή Νοημοσύνη, η οποία είχε οδηγήσει το ράλι ανόδου στη Wall Street, καθώς το OpenAI σχεδιάζει να ορίσει πολλά νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου τον Μάρτιο, σύμφωνα με την Washington Post, καθώς εντείνεται ο ρυθμιστικός έλεγχος για τον κλάδο.

Η αναφορά της Washington Post έρχεται μετά από αναφορές άλλων μέσων ενημέρωσης ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ερευνούσε εάν η εταιρεία παραπλάνησε τους επενδυτές κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης αναταραχής στην ανώτατη ηγεσία της τον Νοέμβριο, η οποία περιελάμβανε την απότομη απόλυση και την επαναφορά του CEO, Sam Altman.

Ωστόσο, στηρίξεις εξακολουθούν να δίνουν τα τελευταία στοιχεία για τον δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) που ανακοινώθηκαν χτες, καθώς είναι ένας βασικός δείκτης που παρακολουθεί η Federal Reserve. «Είμαστε ακόμα σταθερά στο στρατόπεδο του αποπληθωρισμού και πιστεύουμε ότι η Fed θα αναγκαστεί να μειώσει τα επιτόκια μέχρι τον Ιούνιο», σχολίασε ο Adam Crisafulli, ιδρυτής της Vital Knowledge.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street