Με χαμηλότερους ρυθμούς κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αρχίζει τον Μάρτιο με μικροαλλαγές θέσεων και επιλεκτικές κινήσεις, αναμένοντας προφανώς τις τραπεζικές εξελίξεις που θα επιταχυνθούν από αύριο.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,16% στις 1.422,54 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 37 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,19% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.456,71 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,62% στις 1.239,87 μονάδες.

Χαμηλά η… μπάλα

Με το βλέμμα στην Πειραιώς, δεν είναι λίγα τα χαρτοφυλάκια που προσπαθούν να πάρουν μέρος των κερδών τους, αλλά να μην χάσουν και τις θέσεις τους, ειδικά σε τίτλους που έδειξαν ότι μπορούν να στηρίξουν την αγορά σε περίπτωση διόρθωσης. Πειραιώς και Alpha Bank όμως δείχνουν να είναι στις πρώτες θέσεις των traders, καθώς έχουν διακινήσει λίγο πάνω από το 35% του μέχρι τώρα όγκου.

Η αγορά έχει γίνει «μονοθεματική» σήμερα, λόγω Πειραιώς, μια εικόνα που θα συντηρηθεί μέχρι να ολοκληρωθεί το placement του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην τράπεζα. Όλοι περιμένουν με ρευστότητα τους όρους που θα ανακοινώσει η διοίκηση του Ταμείου, με συναλλαγές και σήμερα να είναι χαμηλές, είτε σε ποσοτικούς όρους (χαμηλότερος τζίρος από τον μέσο όρο) ή κυρίως σε ποιοτικούς όρους (στενό εύρος διακύμανσης, αυτονόμηση από τις διεθνείς αγορές κ.α.).

Η επόμενη μέρα θα κριθεί σε αυτή τη ρευστότητα που μένει στην παρούσα στους λογαριασμούς, καθώς εάν δεν απορροφηθεί κατά το placement θα διατεθεί στο μήκος του ταμπλό, όπως ακριβώς έγινε τόσο με την περίπτωση της Εθνικής όσο και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Έτσι, ο πρώτος στόχος για τον Γενικό Δείκτη στη ζώνη των 1.460 μονάδων παραμένει.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, οι πιέσεις έρχονται από τις άνω του 1% απώλειες σε Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ, Πειραιώς και ΔΕΗ, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΤΕ, Alpha bank, Eurobank και Εθνική.

Στον αντίποδα, Cenergy και Βιοχάλκο σημειώνουν άλμα 2,78% και 2,33% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα και Λάμδα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Motor Oil, Jumbo, Ελλάκτωρ, Σαράντης, Τιτάν και Τέρνα Ενεργειακή. Χωρίς μεταβολή είναι η Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες