Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών εκτινάχθηκε τη Δευτέρα το Bitcoin, σπάζοντας το όριο των 64.000 δολ. καθώς ένα νέο κύμα αγοραστών το έφερε σε εντυπωσιακή απόσταση από επίπεδα ρεκόρ.

Στις πρώτες ώρες των συναλλαγών της Ασίας το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα άγγιξε τα 64.285 δολ., το υψηλότερο από τα τέλη του 2021, για να υποχωρήσει στη συνέχεια ελαφρά προς τα 63.850 $. Το υψηλό ρεκόρ του Bitcoin είναι 68.999,99 $ που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2021.

Κρυπτονομίσματα: Η συγκίνηση του… τζόγου επιστρέφει στις αγορές με αναμνήσεις από το 2021

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σε χρηματιστηριακή αξία έχει κερδίσει 50% φέτος και το μεγαλύτερο μέρος της άνοδος σημειώνεται τις τελευταίες εβδομάδες, όπου ο όγκος συναλλαγών έχει αυξηθεί για τα κεφάλαια bitcoin που είναι εισηγμένα στις ΗΠΑ.

Τα κεφάλαια που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο spot bitcoin εγκρίθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες νωρίτερα φέτος. Το λανσάρισμά τους άνοιξε το δρόμο για νέους μεγάλους επενδυτές και έχει αναζωπυρώσει τον ενθουσιασμό και τη δυναμική που θυμίζει την πορεία μέχρι τα επίπεδα ρεκόρ το 2021.

Ο μικρότερος αντίπαλός του Ether έχει επίσης αυξηθεί κατά 50% από την αρχή του έτους, αν και στα 3.490 $ τη Δευτέρα παρέμεινε πολύ μακριά από τα υψηλά δύο ετών που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

«Halving» στην εξόρυξη

Ο προσεχής Απρίλιος θα είναι επίσης ένας σημαντικός μήνας, καθώς θα σηματοδοτήσει ένα γεγονός που συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια και ορίζει τον περιορισμό, στο μισό, του ποσοστού της προσφοράς του κρυπτονομίσματος, λόγω μείωσης των αμοιβών για τους εξορύκτες. Αυτή η εξέλιξη θα μειώσει μαζικά τον ρυθμό με τον οποίο «κόβονται» νέα νομίσματα.

Τους 12 μήνες πριν από το τελευταίο halving το 2020, η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε 83% από περίπου 3.000 δολάρια σε περίπου 5.500 δολάρια, καθώς οι επενδυτές πόνταραν στο ότι η συμπίεση της προσφοράς θα ωθούσε υψηλότερα την αξία του περιουσιακού στοιχείου. Ένα είδος αυτοεκπληρούμενης προφητείας, δηλαδή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News