Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν δύο προσωπικότητες, εναλλάσσοντας μεταξύ μιας επαγγελματικής προσωπικότητας στην δουλειά και μιας άλλης εκτός εργασίας. Αλλά μια Millenial μάνατζερ έχει παρατηρήσει ότι οι εργαζόμενοι GenZ, δεν έχουν κανέναν πρόβλημα να θολώνουν τα όρια μεταξύ των δύο.

Μετά την πρόσληψη του πρώτου της υπαλλήλου Gen Z στις αρχές του 2024, η 33χρονη Τζέιμι Λιντς, δεν άργησε να δει ότι έχουν μια πολύ διαφορετική προσέγγιση για την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Είπε στο Newsweek ότι η διαχείριση πέντε GenZers ήταν κάτι που της άνοιξε τα μάτια, και μάλιστα μερικές φορές το βρίσκει διασκεδαστικό.

Deloitte: Πώς βλέπουν εργασία, προσωπικό χρόνο και αξίες οι Millenial και οι GenZ

Ενώ βρίσκεται στο γραφείο, η Λιντς, από το Οντάριο του Καναδά δέχεται πολλές τηλεφωνικές κλήσεις από το προσωπικό της, συχνά λέγοντας γιατί δεν μπορούν να κάνουν κάτι ή γιατί μπορεί να καθυστερούν. Εξήγησε ότι συνήθως βλέπει την αστεία πλευρά του χάους τους, αλλά μπορεί να είναι “απογοητευτικό όταν είναι τεμπέληδες” ή δεν θέλουν να κάνουν λίγη παραπάνω προσπάθεια.

Ισχυρά προσωπικά όρια

Όπως είπε: “Έχουν πολύ ισχυρά προσωπικά όρια όσον αφορά την ευεξία τους. Εάν είναι κουρασμένοι, δεν θα πιέσουν τον εαυτό τους και δεν θα ψοφάνε για να κάνουν την δουλειά. Το σέβομαι αυτό για αυτούς γιατί όταν ήμουν στην ηλικία τους, οι διευθυντές μου θα μου έλεγαν ότι απολυόμουν αν έλεγα ότι είχα αρρωστήσει.

«Μερικές φορές είναι δύσκολο να παρακινηθούν, αλλά είναι διασκεδαστικοί και μας δίνουν μια νέα προοπτική. Επίσης, ζηλεύω λίγο τα προσωπικά τους όρια – δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμα ούτε μια μέρα διακοπών φέτος καθώς είμαι τόσο αφοσιωμένη στη δουλειά μου, ίσως θα έπρεπε να τους μοιάζω περισσότερο».

Αμέσως μετά την πρόσληψη αυτών των νεότερων υπαλλήλων, η Λιντς άρχισε να καταγράφει τις απρόβλεπτες γελοιότητες τους στο Instagram στο @onelookjamie. Πολλά από τα κλιπ της έχουν γίνει viral, με ένα μάλιστα να έχει πάνω από 8,8 εκατομμύρια προβολές και περισσότερα από 151.000 like.

Τα κλιπ έγιναν viral

Η Λιντς λατρεύει να βλέπει τη θετική αντίδραση στα βίντεό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να σταματήσουν να παρακολουθούν τα βίντεο ή να σχετίζονται με αυτά με τα οποία ασχολείται σε καθημερινή βάση. Η Λιντς είπε στο Newsweek ότι τα κλιπ της «χτύπησαν ευαίσθητη χορδή» σε άλλους μάνατζερ που συχνά μένουν άναυδοι από τηνν Gen Z.

«Οι αντιδράσεις ήταν σπουδαίες. Είχα εκατοντάδες μηνύματα από ανθρώπους σε παρόμοιες θέσεις που έλεγαν ότι ασχολούνται με τα ίδια τηλεφωνήματα όλη την ώρα», συνέχισε η Λιντς. «Έχουν φέρει ένα παιχνιδιάρικο επίπεδο στην εταιρεία μας στο οποίο οι πελάτες μας ανταποκρίθηκαν και με παρακίνησαν να ξεκινήσω να φτιάχνω αυτό το περιεχόμενο».

Μερικά από τα βίντεό της στο Instagram παρακολούθησαν ακόμη και το προσωπικό της, το οποίο φαίνεται να απολαμβάνει την ιδέα ότι γίνεται διάσημο στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, δεν είναι τόσο χαρούμενοι για την αρνητική απεικόνιση της γενιάς τους, οπότε η Λιντς λέει ότι κάνουν μια συντονισμένη προσπάθεια για να είναι πιο επαγγελματίες.

Μια διαφορετική φυλή

«Είναι σίγουρα μια διαφορετική φυλή. Έχουμε πολλά να τους μάθουμε και πολλά να μάθουμε από αυτούς. Φέρνουν ένα φως και διασκέδαση στην ομάδα που έλειπε στο παρελθόν, ακόμα κι αν γελάμε με τα τρελά τηλεφωνήματά τους»,αυτή πρόσθεσε.

Για όσους δεν έχουν εμπειρία από τη συνεργασία με τον GenZers, τα βίντεο του Λιντς είναι σίγουρα ένα σοκ, ενώ όσοι γνωρίζουν ακριβώς πώς είναι τα πράγματα είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες.

Αυτό οδήγησε σε περισσότερα από 2.000 σχόλια σε μία μόνο από τις αναρτήσεις της, καθώς ένα άτομο έγραψε: «Νόμιζα ότι μιλούσε στα παιδιά της».

Ένα άλλο άτομο απάντησε: «Δεν μπορώ πλέον να ξεκαθαρίσω αν είναι παρωδία».

Ενώ ένα άλλο σχόλιο λέει: «Η Gen Z είναι αυτό που όλοι πίστευαν ότι θα ήταν οι Millennials».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive