Αυξήθηκαν τα κέρδη της Adidas AG στο α΄ τρίμηνο, αποτέλεσμα των βελτιωμένων αποδόσεων σε όλα τα τμήματα της αγοράς, ενώ η εταιρεία επικαιροποίησε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης, κάνοντας αναφορά σε υψηλότερες πωλήσεις.

Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη τριμήνου διαμορφώθηκαν σε 558 εκατ. ευρώ, έναντι 31 εκατ. ευρώ πριν από έναν χρόνο.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 20% στα 5,27 δισ. ευρώ, προερχόμενες κυρίως από τις απευθείας και τις ηλεκτρονικές πωλήσεις.

Από την εταιρεία επισημαίνεται ότι στο β’ τρίμηνο αναμένεται αύξηση πωλήσεων περίπου κατά 50% και συνολικά στο δωδεκάμηνο 15%-19%.

Η εταιρεία διατηρεί τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης, με το μεικτό περιθώριο να αναμένεται στο 52% περίπου, ενώ το λειτουργικό περιθώριο εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στο 9%-10%.

Τα καθαρά κέρδη από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες υπολογίζεται ότι θα κινηθούν σε 1,25-1,45 δισ. ευρώ.

Η Adidas πρόσθεσε πως οι προοπτικές της κερδοφορίας της σταδιακά θα συμπεριλάβουν και το κόστος που σχετίζεται με την εκποίηση της Reebok.

«Η επιτάχυνση θα ενισχυθεί από την κυκλοφορίας μιας σειράς καινοτόμων προϊόντων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, καθώς αναμένει πως μεγάλες διοργανώσεις όπως το UEFA Euro και το Copa America θα ενισχύσουν την ζήτηση.

Για το σύνολο της χρήσης, το κόστος αναμένεται να διαμορφωθεί στα 250 εκατ. ευρώ και θα επηρεάσει αρνητικά τα καθαρά κέρδη από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι