Η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα εκτός των άλλων επιπτώσεων που έχει, καθυστερεί σημαντικά και την επιστροφή στα γραφεία, όσων εργάζονται από το σπίτι, με ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις να την αναβάλουν για αργότερα.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Linkedin, σε δείγμα 3.000 εργαζομένων, το 36% των ανθρώπων που εργάζονται επί του παρόντος από το σπίτι, λένε ακόμα δεν έχουν κάποιο νέο από τον εργοδότη τους για το πότε θα επιστρέψουν στον χώρο εργασίας.

Και αυτό, από ό,τι υποστηρίζουν οι ειδικοί προκαλεί ανησυχία.

«Όλα έχουν να κάνουν με την επικοινωνία», δήλωσε στο CNBC Make It, ο Shannon Hardy, αντιπρόεδρος ευέλικτης εργασίας του LinkedIn τονίζοντας ότι είναι σημαντικό για έναν εργαζόμενο να ενημερώνεται έστω και για τη διαδικασία προγραμματισμού ή για το ποια κριτήρια λαμβάνονται υπόψιν για τη λήψη των αποφάσεων.

Η ανταλλαγή οποιωνδήποτε λεπτομερειών, ακόμη και για μια περίοδο διαβούλευσης, μπορεί να απαλύνει το άγχος για τους εργαζόμενους, ειδικά για τους γονείς και τους φροντιστές που πρέπει να σχεδιάσουν τις ανάγκες του σχολείου και της φροντίδας των παιδιών.

Σύμφωνα με έρευνα του McKinsey τον Ιούνιο , οι γονείς και οι φροντιστές των παιδιών είναι πιο πιθανό να ανησυχούν για την επιστροφή τους στον εργασιακό χώρο, διότι ανησυχούν ότι η δημόσια παρουσία τους θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητές τους να προσβληθούν από τον ιό και να τον μεταδώσουν στα παιδιά στο σπίτι

Περίπου το 41% ​​των ανθρώπων που εργάζονται εξ αποστάσεως δηλώνουν ότι θα χρειαστούν περισσότερο από μία εβδομάδα για να προετοιμαστούν για την επιστροφή στο γραφείο. Μεταξύ των γονέων, το 52% θα χρειαζόταν περισσότερο από μία εβδομάδα και το 35% θα χρειαζόταν περισσότερο από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με το LinkedIn.

Ο Hardy λέει ότι οι εταιρείες πρέπει να λάβουν υπόψη ότι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν διαφορετική πραγματικότητα και ευθύνες καθώς θέτουν προσδοκίες για το μέλλον.

Σχεδόν το ένα τέταρτο δεν θέλει να επιστρέψει καθόλου

Οι εργαζόμενοι δείχνουν ήδη κάποια αντίσταση στην επιστροφή τους στο χώρο εργασίας. Μόλις το 34% όσων εργάζονται από το σπίτι τους ζητήθηκε να επιστρέψουν αυτοπροσώπως έχουν αποδεχτεί τις εντολές επιστροφής τους, σύμφωνα με το LinkedIn. Η έρευνα δεν κάνει διάκριση μεταξύ εθελοντικής ή υποχρεωτικής επιστροφής.

Εν τω μεταξύ, το 22% δεν σχεδιάζει να επιστρέψει καθόλου στον χώρο εργασίας.

Σύμφωνα με την έκθεση McKinsey, οι εργαζόμενοι ανησυχούν περισσότερο για την επιστροφή στους χώρους εργασίας λόγω κινδύνων για την υγεία και την ασφάλεια που σχετίζονται με την Covid-19. Ένας δεύτερος σημαντικός παράγοντας είναι η απώλεια της αίσθησης της αυτονομίας και της ευελιξίας που αποκτάται με την ικανότητα εργασίας από απόσταση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive