Στην πρόσληψη 10.000 γυναικών θα προχωρήσει το εργοστάσιο παραγωγής scooter, Ola, στην Ινδία, αποτελώντας, έτσι, το μεγαλύτερο εργοστάσιο στον κόσμο, στο οποίο θα εργάζονται αποκλειστικά γυναίκες.

Σύμφωνα με τη The Hindu, η απόφαση αυτή είναι η πρώτη από μία σειρά πρωτοβουλιών, που θα λάβει το εν λόγω εργοστάσιο, για να αποτελείται από εργατικό δυναμικό χωρίς αποκλεισμούς και να δώσει νέες οικονομικές δυνατότητες στο γυναικείο φύλο.

Ακόμη, η εταιρεία θα επενδύσει στην εκπαίδευση και τη βελτίωση των κατασκευαστικών δεξιοτήτων των γυναικών, οι οποίες θα έχουν την ευθύνη για την παραγωγή κάθε οχήματος στο Ola Futurefactory.

O συνιδρυτής της εταιρείας, Bhavish Aggarwal, ανέφερε ότι: «Το να δίνουμε οικονομικές ευκαιρίες στις γυναίκες, βελτιώνει όχι μόνο τις ζωές τους, αλλά και τις ζωές των οικογενειών τους και, εν τέλει, την κοινωνία ολόκληρη. Στην πραγματικότητα, έρευνες δείχνουν ότι απλώς η παροχή ισότητας στις γυναίκες στην αγορά εργασίας μπορεί να αυξήσει το ΑΕΠ της Ινδίας κατά 27%».

Τέλος, επεσήμανε ότι, στην Ινδία, στον κατασκευαστικό τομέα, η παρουσία των γυναικών παραμένει ιδιαίτερα χαμηλή, στο 12%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή