ΠΑΣΟΚ, ωραία χρόνια! Επιμένει να αναφωνεί η αειθαλής Μαριλού. Το ίδιο θα κάνει και τώρα αν μάθει ότι ένα από τα σύμβολα της εποχής του Ανδρέα Παπανδρέου πωλείται…

Οι Συμπτώσεις

Οι νέοι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου Πέλαγος -όπου φιλοξενήθηκε την άνοιξη του 1986 η ιστορική σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ όπου ο πρόεδρος Ανδρέας Παπανδρέου απηύθυνε «προσκλητήριο συνεργασίας» προς τη μεριά της Αριστεράς (ΚΚΕ, ΚΚΕ Εσωτερικού κ.α)- θα μπορούσαν κάλλιστα να συνδυαστούν με την Μαριλού και να συμμετέχουν σε ένα από τα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς Η Τούρτα της Μαμάς.

Το ζεύγος των Ισραηλινών επιχειρηματιών του κλάδου φιλοξενίας – Leon Avigad και Nitzan Perry- εξασφάλισαν το ξενοδοχείο με την υπέροχη αμμουδερή παραλία που βρέχεται από τον Ευβοϊκό και απέχει μια ανάσα από την παλιά Γέφυρα της Χαλκίδας, πάνω στο κανάλι του Ευρίπου. Και από ότι φαίνεται διεκδικούν και το γειτονικό Saint Minas Beach που μαραζώνει κλειστό για χρόνια, αγναντεύοντας από μακριά το συγγενικό ξενοδοχείο Lucy που έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

———————————————————–

Το Χαρτοφυλάκιο

Το χαρτοφυλάκιο της ισραηλινής Brown Hotels διευρύνεται καθώς η εταιρεία των Avigad και Perry στις αρχές του καλοκαιριού  εγκαινίασε και νέα ξενοδοχεία στην Αθήνα, επανασυστήνοντας στον διεθνή χάρτη των προορισμών την ελληνική πρωτεύουσα.

Αν έχετε χρόνο και διάθεση μια περιήγηση στο site της ξενοδοχειακής αλυσίδας θα σας πείσει ότι η εταιρεία των Avigad και Perry ήρθε για να μείνει και να καθορίσει με τον τρόπου που γνωρίζει τις εξελίξεις στον κλάδο της φιλοξενίας. Στο site φιγουράρουν 3 ξενοδοχεία στην Αθήνα και ένα ακόμη στην Κορινθία που ανοίγει τις πύλες του, τον Απρίλιο του 2022. Στην Αθήνα βρίσκονται τα ξενοδοχεία Brown Acropol (στην Ομόνοια στις αρχές τις Πειραιώς), Dave Red ( στη Βερανζέρου κοντά στην Ομόνοια) και Villa Brown Ermou (στο 26 της Πετράκη).  Και το επενδυτικό πλάνο τους θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 20 ξενοδοχεία και θέρετρα τόσο στην Αθήνα, όσο και εκτός Αττικής.

_________________________________________

Η  LGBTQ Κοινότητα

Αλλά, ποιος είναι ο Leon Avigad; Σε μια συνέντευξη του στο περιοδικό Passport, ένα περιοδικό που απευθύνεται σε LGBTQ ταξιδιώτες και τους φίλους τους ο αεικίνητος Leon αυτοπροσδιορίζεται με τρείς λέξεις που βρίσκονται τυπωμένες στην επαγγελματική του κάρτα: Bulldozer. Storyteller. Empresario.

————————————————————–

Το Monocle

Στο διήμερο συνέδριο του περιοδικού Monocle – The Monocle Quality of Life Conference- που διοργανώνεται με τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων για πρώτη φορά στην ελληνική πρωτεύουσα στις 23-25 Σεπτεμβρίου 2021 συμμετέχουν και δύο εκπρόσωποι του κλάδου φιλοξενίας – ο Κωστής Καρατζάς, ιδρυτής της αλυσίδας ξενοδοχείων  The Modernist (λειτουργούν και στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη) και η Αθανασία Κομνηνού, ιδρυτής αλλά και δημιουργική δύναμη πίσω από το ξενοδοχείο The Rooster, ένα καταφύγιο ευεξίας στο μικρό Κυκλαδονήσι, την Αντίπαρο.

Το Λιμάνι

Την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και η λίστα των διεκδικητών του 67 % των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το ενδιαφέρον των επενδυτών θα είναι ξεχωριστό για το κρητικό λιμάνι καθώς εκτός των ατμοπλοϊκών εταιρειών συμμετέχει και ο όμιλος IGOR του Γιάννη Γρύλου, στον οποίον ανήκει και η αεροπορική εταιρεία Sky Express. Δεν έχει διευκρινιστεί αν η συμμετοχή στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ γίνει από θέσεις αυτονομίας ή μέσα από κοινοπρακτικό σχήμα. Τίποτα δεν αποκλείεται μέχρι την τελευταία ώρα.

Οι Παρουσίες

Κατά πολλούς μια «υπερατλαντική» παρουσία ξεχώρισε στην ομάδα που συνόδευε τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη, για τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Ο λόγος για τον Stanley Greenberg, ένας από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς όπως επιμένουν οι New York Times αλλά και ένα διακεκριμένος στενός συνεργάτης και σύμβουλος στο σκέλος της πολιτικής επικοινωνίας, με ιδιαίτερη επικέντρωση το τελευταίο διάστημα, στα της κλιματικής κρίσης. Ο Greenberg έχει κατά καιρούς συμβουλεύσει τον πρόεδρο Bill Clinton και τον αντιπρόεδρο Al Gore, τον Tony Blair, τον Nelson Mandela αλλά και τον Ισραηλινό πρόεδρο Isaac Herzog. Επιπλέον, μεταξύ των σταθερών εταιρικών πελατών του Greenberg περιλαμβάνονται οι εταιρείες Boeing, BP, Microsoft.

Ο Greenberg ως γνωστόν είχε σχεδιάσει την επικοινωνιακή στρατηγική του  Κυριάκου Μητσοτάκη εν όψει των εκλογών του 2019.

Οι Ψίθυροι: Καταλαβαίνετε τι σενάρια ξύπνησε η εμφάνιση του στη ΔΕΘ, πάρα τις διαβεβαιώσεις ότι ήρθε, απλώς, ως συνεργάτης…

Μια Εκδοχή: Κατά μια εκδοχή ο Αμερικανός σύμβουλος ήρθε για να αρχίσει να «μυρίζει» το κλίμα. Μιας και το 2023 δεν είναι μακριά… Αν είναι να έρθει πιο κοντά ο χρόνος της αναμέτρησης ακόμη καλύτερα!

Η Διανυκτέρευση

Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron αναμένεται στην Αθήνα αργά το μεσημέρι της Παρασκευής. Για να συμμετάσχει στις εργασίες της «συνάντησης των 9» μεσογειακών χωρών. Κατά πάσα πιθανότητα, θα διανυκτερεύσει στην ελληνική πρωτεύουσα και θα αναχωρήσει για Παρίσι Σάββατο πρωί.

Η Απουσία: Ο Macron δεν θα συνοδεύεται από την σύζυγό του, Μπριζίτ. Η τελευταία είχε εκφράσει την επιθυμία να έρθει στην Ελλάδα μόνο στη περίπτωση που η συνάντηση γίνονταν στα Χανιά.

__________________________

Ο Στόλος

Είναι το βασικό θέμα συζήτησης στον Πειραιά (και όχι μόνο). Ο λόγος αφορά στην τελευταία παραγγελία της ταϊβανέζικης Evergreen στο κινεζικό ναυπηγείο Huangpu – Wenchong Shipyard, του ομίλου China State Shipbuilding Corp. Πρόκειται για 24 νεότευκτα feeder ships, συνολικής αξίας 1,1 δις δολαρίων. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για έναν ολόκληρο στόλο.

Ο Αγωγός

Η κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2 ολοκληρώθηκε σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της  Gazprom την περασμένη Παρασκευή. Ο αγωγός έφτασε επί Γερμανικού εδάφους μέσω της Θάλασσας της Βαλτικής.

__________________________________

Οι Ταυτότητες

Ποιος είναι ο δεύτερος νέος υπουργός της κυβέρνησης, που προέκυψε μετά τον ανασχηματισμό, τον οποίο επισκέφθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρυ Ρ. Πάιατ; Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

Η Ατζέντα: Μετά τα συγχαρητήρια ο πρέσβης έφερε τη κουβέντα στο μεγάλο διαγωνισμό που έχει σε εξέλιξη το συγκεκριμένο υπουργείο: τις νέες ταυτότητες.

Το ΣτΕ: Η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για τις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί αναφορικά με τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, ολοκληρώνεται τέλη Νοεμβρίου. Οπότε εκεί γύρω στα μέσα Δεκεμβρίου, η διαδικασία μπαίνει στην τελική της ευθεία.

_____________________________________

Η Μύκονος

Πεντάστερο ξενοδοχείο «σηκώνει» στη Μύκονο ο κυπριακός όμιλος Louis Hotels. Ο τελευταίος, προ διετίας είχε πουλήσει το χαρτοφυλάκιο του, με τα πέντε πεντάστερα ξενοδοχεία που διέθετε στην Ελλάδα, στην Blackstone. Φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να επενδύσει τη ρευστότητα του, καθώς, όπως πληροφορούμαι, ανάλογα σχέδια έχει και για άλλο ένα ελληνικό νησί.

______________________________________

Ο Στρατηγικός Επενδυτής

Συνεχίζεται η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για την Alpha Αστικά Ακίνητα. Η οποία, δεν ξεκίνησε ακριβώς χθες, αλλά, πλέον, έχει αρκετό χρόνο που εξελίσσεται. Μακάρι, να βρεθεί κάτι που θα κάνει τη διαφορά στην αγορά.

Η Επιλογή: Στο μεταξύ, η μητρική Alpha Bank θα προικοδοτήσει την επιλογή της με ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας περίπου 500 εκατομμυρίων  ευρώ. Πόσα πρέπει να βάλει από την πλευρά του ο επενδυτής; Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις περί τα 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Φορέας Ωρίμανσης

Όπως ανέφερε στη παρουσίαση του στην εκδήλωση του Υπερταμείου στην ΔΕΘ ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτη Σταμπουλίδη το ποια έργα θα χαρακτηριστούν ως Συμβάσεις Στρατηγικής Σημασίας θα το αποφασίζει η Κυβερνητική Επιτροπή.

Η Λειτουργία του Φορέα: Από την παρουσίαση του εντεταλμένου συμβούλου συγκράτησα τα εξής: «Το ΤΑΙΠΕΔ ορίζεται ως φορέας ωρίμανσης είτε με απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας, σε συνέχεια σχετικού αιτήματος του αρμόδιου φορέα, είτε από τον αρμόδιο φορέα και σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ εφόσον τον έργο έχει χαρακτηρισθεί Στρατηγικής Σημασίας.

Για την άσκηση των αρμοδιοτήτων αυτών, υπογράφεται σύμβαση μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και του αρμόδιου φορέα, στην οποία μεταξύ άλλων καθορίζονται το αντικείμενο που αναλαμβάνει το ΤΑΙΠΕΔ, οι υποχρεώσεις των μερών κ.ά.»

_________________________________________

Τα Big Data

H Qualco, ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο της παροχής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας για τη διαχείριση χρέους – μεταξύ άλλων έχει αναλάβει ως μέτοχος του 33,3% στην PQH τις υποθέσεις των 16 υπό εκκαθάριση τραπεζών ενώ συνεργάζεται και με πληθώρα εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων- είναι πλέον ο στρατηγικός εταίρος της βραβευμένης startup Linked Business που ίδρυσε και διευθύνει ο Μιχάλης Βαφόπουλος.

Σχετικά με τον Μπένο

Τα εξ αμάξης συνεχίζει να ακούει ο ευπρεπής Σταύρος Μπένος – τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά μιλώντας στη ΔΕΘ ως «παλαιό φίλο»- από τους κομματικούς της Εύβοιας, αρκετοί εκ των οποίων υποτίθεται ότι ήταν της επιρροής του προερχομένου από το νησί νέου υφυπουργού Σίμου Κεδίκογλου. Οι τίτλοι τύπου « Μπένος & friends και επιτροπή γιοκ!» στον τοπικό Τύπο χρεώνονται στις ατάκες των κομματικών της Νέας Δημοκρατίας που αδυνατούν να καταλάβουν ότι άλλο η κυβέρνηση, άλλο το κράτος και άλλο η Κοινωνία των Πολιτών.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories