Ο γνωστός οικονομολόγος Ντέιβιντ Ρόζεμπεργκ, ήταν ο επικεφαλής οικονομολόγος της Merrill Lynch από το 2002. έως το 2009, θεωρεί ότι οι προειδοποιήσεις για υπερπληθωρισμό είναι παράλογες.

Ο οικονομολόγος που είναι γνωστός για τις αντίθετες απόψεις που κατά καιρούς εκφράζει, θεωρεί ότι οι πληθωριστικές πιέσεις προέρχονται από τα σοκ στην προσφορά που δημιούργησε η πανδημία. Σύμφωνα με το Ροζεμπεργκ είναι λάθος να υποθέτει κανείς οτι η επίδραση του θα κομματιάσει την οικονομία και θα τροφοδοτήσει έναν ανεξέλεγκτο πληθωρισμό.

«Πραγματικά μου γυρίζουν τα μάτια με αυτή την πρόβλεψη, ο πρόεδρος του Rosenberg Research είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Trading Nation» του CNBC «Είναι τελείως γελείο».

Ο υπερπληθωρισμός έκανε την εμφάνιση του στη δημόσια συζήτηση μετά από ανάρτηση του συνιδρυτή και διευθύντος συμβούλου του Τwitter Τζακ Ντόρσει , που έγραψε ότι ότι ζούμε σε περίοδο υπερπληθωρισμού και όλα θα αλλάξουν.

Ο Ρόζενμπεργκ μπορεί να μην ανήκει στο στρατόπεδο του υπερπληθωρισμού, αλλά εξακολουθεί να ανησυχεί για τις αγορές και την οικονομία. Απλώς βλέπει ένα διαφορετικό είδος προβλήματος που αντιμετωπίζει η οικονομία των ΗΠΑ: τον αποπληθωρισμό.

«Τι συμβαίνει όταν η νομισματική πολιτική αλλάζει και η χρηματιστηριακή αγορά και η αγορά κατοικίας διορθώνονται ταυτόχρονα; Αυτό  που θα αντικαταστήσει την άποψη του υπερπληθωρισμού το επόμενο έτος», είπε. «Οι άνθρωποι θα εκπλαγούν, καθώς η Fed αλλάζει πορεία και οι συνθήκες ρευστότητας γίνονται πιο αυστηρές. … Θα καταλήξουμε να έχουμε αποπληθωρισμό περιουσιακών στοιχείων και αυτό θα οδηγήσει σε γενικευμένο αποπληθωρισμό στην οικονομία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή