Μια από τις ταινίες που είχαν ξεχωρίσει στις κινηματογραφικές αίθουσες  ήταν το Cast Away, «Ο Ναυαγός» όπως είχε μεταφραστεί στα ελληνικά.

Πέρα από ένα ενδιαφέρον σενάριο και μια ιδιαίτερη ερμηνεία από τον Τομ Χάνκς, η ταινία ξεχώρισε και για κάτι άλλο: για μια μπάλα του βόλεϊ.

Η μπάλα του βόλεϊ που χρησιμοποιήθηκε ως ο «σύντροφος» του Τομ Χανκς στην ταινία και πουλήθηκε σε δημοπρασία στην τιμή ρεκόρ των 308.000 δολαρίων.

Η μπάλα, η οποία ονομάστηκε Γουίλσον από τον Τομ Χανκς, έπαιξε τον ρόλο του μοναδικού φίλου του όταν εκείνος βρέθηκε σε ένα ερημικό νησί, μετά την πτώση του αεροσκάφους, στο οποίο βρισκόταν.

«Η υπόλευκη δερμάτινη μπάλα βόλεϊ είναι πολύ ταλαιπωρημένη προκειμένου να δημιουργήσει το εφέ μιας φθαρμένης, βρώμικης εμφάνισης. Υπάρχει ένα σκούρο καφέ και κόκκινο «πρόσωπο» στο μπροστινό μέρος, που αντιπροσωπεύει το ματωμένο αποτύπωμα του χεριού του Τσακ Νόλαντ.

«Διαθέτει ένα ξεθωριασμένο ζευγάρι μάτια, μύτη και στόμα. Η κορυφή είναι σκισμένη και μια σειρά από κομμάτια καπνού αναπαράγουν την εμφάνιση των μαλλιών» ανέφερε η περιγραφή του Prop Store, τον οίκο δημοπρασιών που την πούλησε.

Κατά τη διάρκεια της ταινίας, ο Χανκς μιλούσε στον Γουίλσον σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τη λογική του ενώ αγωνιζόταν να επιβιώσει.

Η μπάλα περιγράφεται από τον οίκο δημοπρασιών ως «βαριά ταλαιπωρημένη με ένα χρώμα που εφαρμόζεται για να δημιουργήσει την αίσθηση της φθοράς».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus