Υποχωρεί ο χρυσός, καθώς τα οικονομικά νέα που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ ενίσχυσαν το δολάριο και οδηγούν σε άνοδο τις αποδόσεις των ομολόγων με τους επενδυτές να αναμένουν την δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed , που μπορεί να δώσει στοιχεία για την αύξηση των επιτοκίων.

Η τιμή του χρυσού μειώθηκε κατά 0,4% στα 1.782,81 δολάρια η ουγγιά στις 10:31 πμ ώρα ΕΤ και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σημείωσαν πτώση κατά 0,1% στα 1.781,70 δολάρια.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλου υποχώρησε κάτω από το ορόσημο των 1.800 δολαρίων νωρίτερα την εβδομάδα με την ανακοίνωση της παραμονής στο τιμόνι της FED για δεύτερη θητεία του Τζερόμ Πάουελ. Οι επενδυτές εκτιμώντας ότι θα προχωρήσει πιο άμεσα στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής οδήγησαν σε άνοδο το αμερικανικό δολάριο, καθιστώντας πιο ακριβή την αγορά χρυσού από ξένους επενδυτές.

Η αγορά χρυσού πιέζεται από τις ανησυχίες ότι η Fed μπορεί να αρχίσει να επιταχύνει το tapering ή να φέρει τις αυξήσεις των επιτοκίων στο προσκήνιο με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, δηλώνει Ντειβιντ Μέργκερ, διευθυντής του τμήματος διαπραγμάτευσης μετάλλων στην High Ridge Futures. Τα πρακτικά της Fed θα μπορούσαν να δείξουν «μια πολύ πιο επιθετική στάση γιατί εκείνη την εποχή όλα πήγαιναν πολύ πιο ψηλά. Έτσι μπορεί να είναι λίγο πιο ανησυχητικά από το συνηθισμένο», είπε ο Meir.

Η πλατίνα σημείωσε πτώση 0,1% στα 968,55 η ουγγιά , το παλλάδιο υποχωρεί στα 1,849,19 δολάρια ( -1%) και το ασήμι στα 23,46 δολάρια ( -0,8%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές