Eίναι αναμφίβολα ένα από τα πιο όμορφα ξενοδοχεία στον κόσμο και το σουηδικό ICEHOTEL μόλις ξεκίνησε την 32η σεζόν του με μια νότα βασιλικής μαγείας.

Το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο που χτίστηκε από χιόνι και πάγο παρουσίασε μια ολοκαίνουργια σουίτα που σχεδιάστηκε από τον πρίγκιπα Κάρολο Φίλιππο της Σουηδίας και τον επιχειρηματικό του συνεργάτη Όσκαρ Κίλμπεργκ.

Με την ονομασία «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», η deluxe σουίτα διαθέτει λουλουδάτα στοιχεία και φυτά, στο ξενοδοχείο που βρίσκεται 200 ​​χιλιόμετρα βόρεια του αρκτικού κύκλου στο Jukkasjärvi.

Οι τοίχοι της σουίτας είναι διακοσμημένοι με τετράγωνα πάγου γεμάτα με πολύχρωμα λουλούδια, ενώ από την οροφή κρέμεται ένας εντυπωσιακός πολυέλαιος πάγου με λουλούδια μέσα.

Ο Πρίγκιπας και ο Κίλμπεργκ λένε ότι είχαν ως στόχο να δημιουργήσουν μια στιγμή «που αιχμαλωτίζει τη διάθεση του θερινού εορτασμού του θερινού ηλιοστασίου, μιας από τις πιο σημαντικές γιορτές στη Σουηδία».

«Η σκανδιναβική φύση που μας περιβάλλει με λουλούδια και πάγο παίζει τεράστιο ρόλο στην πολιτιστική μας ανατροφή και επηρεάζει το ποιοι είμαστε. Ας ελπίσουμε ότι το όραμά μας με τη σουίτα «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» θα σας προσκαλέσει επίσης να γίνετε μέρος μας», τονίζουν.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος Φίλιππος είναι γιος του βασιλιά της Σουηδίας και ίδρυσε ίδρυσε το πρακτορείο σχεδιασμού Bernadotte & Kylberg με τον φίλο του, σχεδιαστή Κίλμπεργκ το 2012.

Το ICEHOTEL ιδρύθηκε από τον Yngve Bergqvist το 1989 και έκτοτε χτίζεται και ξαναχτίζεται κάθε χειμώνα.

Το 2016 κυκλοφόρησε το ICEHOTEL 365, μια μόνιμη τοποθεσία μέσα στο ξενοδοχείο με τεχνολογία ψύξης με ηλιακή ενέργεια. Ανοιχτό όλο το χρόνο, διαθέτει μπαρ, γκαλερί τέχνης και πολλές σουίτες.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ξενοδοχείου, η θερμοκρασία στο εσωτερικό κυμαίνεται «σε σταθερά μείον 5 έως 7 μείον βαθμούς Κελσίου».

Σε όσους κάνουν κράτηση δίνονται «ειδικοί υπνόσακοι» ενώ παρέχεται «μάθημα επιβίωσης» για να προσαρμοστούν στο παγωμένο περιβάλλον τους.

Οι επισκέπτες που διανυκτερεύουν έχουν πρόσβαση στα δωμάτιά τους στις 6 μ.μ., αλλά το θερμαινόμενο κτίριο υπηρεσιών του ξενοδοχείου είναι στελεχωμένο και ανοιχτό όλο το 24ωρο, έτσι ώστε να έχουν την επιλογή να επιστρέψουν σε ζεστό περιβάλλον εάν το χρειαστούν.

Όπως αναφέρει το CNN Travel, μια σειρά από νέα ξενοδοχεία πάγου εμφανίστηκαν τα χρόνια από τότε που το ICEHOTEL άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του, το Hôtel de Glace του Καναδά, που βρίσκεται έξω από την πόλη του Κεμπέκ, και το Hotel of Ice της Ρουμανίας, με έδρα την καρδιά των βουνών Fagaras στα Ρουμανικά Καρπάθια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή