Νέο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης θα τρέξει ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας από την ερχόμενη Δευτέρα στην προς πώληση στο CVC Εθνική Ασφαλιστική, εν αναμονή της τελικής έγκρισης της DGComp για την ολοκλήρωση του deal.

Σε αυτό θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι εργαζόμενοί της άνω των 30 ετών, με σύμβαση αορίστου χρόνου και με συμπληρωμένη προϋπηρεσία 7 χρόνων στην εταιρεία.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στη δράση θα μπορούν να υποβάλλονται έως και τις 28 Ιανουαρίου 2022.

Στόχο του προγράμματος αποτελεί κυρίως η συμμετοχή όσων βρίσκονται σε πορεία συνταξιοδότησης ή έχουν μεγάλο χρόνο προϋπηρεσίας στην εταιρεία.

Το πλαφόν που έχει οριστεί για τη συνολική αποζημίωση είναι τα 150.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα, το ποσό θα προκύψει από τη βασική αποζημίωση, η οποία προσαυξάνεται κατά 30% για συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων και κατά 20% ανάλογα με την ηλικία, ενώ θα δίνονται 7.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Αναλυτικότερα, η βασική αποζημίωση υπολογίζεται ως εξής:

Ηλικίες 30 – 44 ετών

7 έτη προϋπηρεσίας: 10 μισθοί
11 έως 25 έτη προϋπηρεσίας: 20 μισθοί
26 έως 34 έτη προϋπηρεσίας: 20 μισθοί

Ηλικίες 45 – 49 ετών

7 έτη προϋπηρεσίας: 20 μισθοί11 έως 25 έτη προϋπηρεσίας: 20 μισθοί
26 έως 34 έτη προϋπηρεσίας: 25 μισθοί

Ηλικίες 50 – 54 ετών

7 έτη προϋπηρεσίας: 25 μισθοί
11 έως 25 έτη προϋπηρεσίας: 25 μισθοί
26 έως 34 έτη προϋπηρεσίας: 30 μισθοί
35 έτη προϋπηρεσίας και άνω: 30 μισθοί

Ηλικίες 55 ετών και άνω

7 έτη προϋπηρεσίας: 30 μισθοί11 έως 25 έτη προϋπηρεσίας: 30 μισθοί
26 έως 34 έτη προϋπηρεσίας: 35 μισθοί
35 έτη προϋπηρεσίας και άνω: 35 μισθοί

Ομαδικό συμβόλαιο ασφάλισης

Επιπλέον οι συμμετέχοντες που δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης γήρατος, πλήρους ή μειωμένης, θα ενταχθούν σε ομαδικό συμβόλαιο, μέχρι τη θεμελίωση του σχετικού δικαιώματος, με μέγιστη διάρκεια τα 5 έτη.

Τα ασφάλιστρα θα καλύπτονται από την εταιρεία. Όταν λήξει το συμβόλαιο αυτό, οι συμμετέχοντες θα μπορούν:

α) Να καλυφθούν μέσω ατομική ασφαλιστήριου συμβολαίου, χωρίς προασφαλιστικό έλεγχο και με την εκάστοτε ισχύουσα έκπτωση για τους εν ενεργεία εργαζομένους της εταιρείας

ή

β) Να συνεχίσουν την ασφάλιση μέσω του ομαδικού συμβολαίου για επιπλέον 3 έτη, καταβάλλοντας οι ίδιοι αποκλειστικά το σύνολο των εισφορών.

Αντιδράσεις εργαζομένων

Ο σύλλογος εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής έχει προκηρύξει 48η απεργία για τις δύο πρώτες εργάσιμες ημέρες του 2022, αντιδρώντας στους όρους του προγράμματος.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

1) Δεν λαμβάνεται καμία μέριμνα για αντικατάσταση των προς αποχώρηση εργαζομένων, από συναδέλφους που ήδη εργάζονται πολλά χρόνια μέσω εταιριών ενοικίασης στην εταιρία, όπως είναι η πάγια πρόταση του Συλλόγου.

2) Δεν λαμβάνεται καμία απολύτως μέριμνα από την εταιρία για την οικονομική βιωσιμότητα του 2155/0 ομαδικού μας συμβολαίου υγείας με το δεδομένο της αποχώρησης ικανού αριθμού συμμετεχόντων.

3) Δεν δόθηκε η δυνατότητα μακροχρόνιας άδειας διάρκειας δυο έως πέντε ετών (sabbatical), κατά τα πρότυπα των τραπεζικών εθελουσίων και του αντίστοιχου προγράμματος της ΕΤΕ.

Εάν είχαν συμπεριλάβει αυτή την επιλογή οι συνάδελφοι άνω των 55 ετών θα είχαν ισχυρό κίνητρο συμμετοχής, γιατί η έλλειψη των απαιτούμενων ενσήμων μέχρι την συνταξιοδότηση τους είναι σοβαρός ανασταλτικός παράγοντας συμμετοχής, καθώς θεωρούμε ότι αυτή η ηλικιακή ομάδα θα έπρεπε να αποτελέσει την κύρια στόχευση της εταιρίας για την ανανέωση του προσωπικού της.

4) Δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα ή δέσμευση για τα υποκαταστήματα και το μέλλον τους εάν αποχωρήσει από αυτά αριθμός εργαζόμενων.

5) Οι πρόσθετες προσαυξήσεις θα έπρεπε να προσαυξάνουν το συνολικό ποσό αποζημίωσης των 150.000 ευρώ (το οποίο μετά την αφαίρεση του φόρου γίνεται 136.000 ευρώ).

6) Δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για τον υπολογισμό της προϋπηρεσίας των συναδέλφων που προσλήφθηκαν μετά από απόλυση χωρίς αποζημίωση από τα Εταιρικά γραφεία Πωλήσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις