Εκλέχθηκαν τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΒ Βασιλόπουλος, το οποίο ιστορικά αποτελείται από ανώτατα στελέχη της διοικητικής ομάδας.

Ο Σοφοκλής Γιαννακού αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου του ΔΣ, ενώ ως μέλη εκλέχθηκαν η Ελένη Προβίδη, VP Legal & Public Affairs της ΑΒ και ο Δημήτρης Αρτικόπουλος, VP Human Resources & Organizational Development της ΑΒ.

Η διοικητική ομάδα έχει την ευθύνη διοίκησης της ΑΒ, τόσο σε θέματα καθημερινής λειτουργίας, όσο και στρατηγικής σημασίας, με Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Jesper Lauridsen, Brand President ΑΒ, Albert και Brand Leader για την περιοχή της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης (CSE).

Από το 2009 στην ΑΒ Βασιλόπουλος

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος ο κ. Γιαννακού προσλήφθηκε το 2009 ως Group Finance Director. Από το 2012 μέχρι το 2016 διετέλεσε ως CFO για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη έχοντας στην ευθύνη του εκτός από την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Σερβία και τη Ρουμανία.

Σήμερα κατέχει τη θέση του Senior Vice President & Chief Financial Officer Southeastern Europe & AB Vassilopoulos.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει ζήσει επίσης στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας για 4 χρόνια. Σπούδασε Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοικητική στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Κατέχει Μεταπτυχιακό στη Λογιστική και το Φορολογικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο των Αθηνών και είναι Ορκωτός Λογιστής και Fellow Member της ένωσης του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών/Λογιστής του Ηνωμένου Βασιλείου (Association of Certified Chartered Accountants-ACCA).

Διαβάστε επίσης: Μάχη Σκλαβενίτη – Βασιλόπουλου με φόντο το ηλεκτρονικό εμπόριο

Έχει εργαστεί για τη Γενική Τράπεζα της Ελλάδας (Dealing Room) κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Στη συνέχεια εργάστηκε στην KPMG (1996-2006) ως Διευθυντής του Συμβουλευτικού Κλάδου και πιο συγκεκριμένα στο Τμήμα Στρατηγικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης.

Μετά από την KPMG, εργάστηκε για τη British American Tobacco Hellas A.E. (2006-2009) ως Financial Accounting and Tax Manager και Marketing Finance Manager.

Ελένη Προβίδη και Δημήτρης Αρτικόπουλος στο νέο διοικητικό συμβούλιο

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν επίσης ως μέλη η κα Ελένη Προβίδη, VP Legal & Public Affairs της AB Βασιλόπουλος, καθώς και ο κ. Δημήτρης Αρτικόπουλος, διευθυντής Ανθρώπινων Πόρων και Οργανωσιακής Ανάπτυξης της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Η κα Προβίδη προσλήφθηκε στη ΑΒ Βασιλόπουλος το 2001 ως «Corporate Legal Counsel». Το 2004 ανέλαβε τα καθήκοντα της γραμματέως του Διοικητικού Συμβουλίου και το 2010 έγινε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Η σημερινή επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της αλυσίδας συνέβαλλε καθοριστικά στην εξαγορά της αλυσίδας λιανικής Τροφό από την ΑΒ Βασιλόπουλος, αξίας σχεδόν 70 εκατ. ευρώ. Ήταν η μεγαλύτερη εξαγορά της περιόδου εκείνης, καθώς με αυτήν την κίνηση η ΑΒ Βασιλόπουλος υπερδιπλασίασε το δίκτυο καταστημάτων της, αποκτώντας πρόσβαση σε περιοχές όπου δεν είχε παρουσία (όπως στην Βόρεια Ελλάδα), ενώ απέκτησε και καταστήματα Cash & Carry.

Ο κ. Αρτικόπουλος συνεργάζεται με την ΑΒ Βασιλόπουλος από το 1998 στη Διεύθυνση Έρευνας & Ανάπτυξης ως ερευνητής ακινήτων. Το 1999 ανέλαβε καθήκοντα στο τμήμα Απασχόλησης της Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων, ενώ το 2000 προήχθη σε HR Development Manager. Aπο τον Δεκέμβριο του 2011 έχει αναλάβει καθήκοντα VP Human Resources/ Organizational Developoment, Ελλάδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις