Συνολικά 9.289.460 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 97,57% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου στην Καραμολέγκος, ελέγχει η Εμ. Καρ. Μονοπρόσωπη και τα πρόσωπα που ενήργησαν συντονισμένα στην προαιρετική δημόσια πρόταση για την εισηγμένη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας προς το Χρηματιστήριο 19 μέτοχοι αποδέχθηκαν νομίμως και εγκύρως τη Δημόσια Πρόταση, προσφέροντας συνολικά 24.666 μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 0,26% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Μέχρι και τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής, ο προτείνων απέκτησε μέσω του Χ.Α. συνολικά 366.643 μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 3,85% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Επομένως, κατά την ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των μετοχών, ο προτείνων και τα συντονισμένα πρόσωπα θα κατέχουν συνολικά 9.289.460 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 97,57% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Καραμολέγκος.

Η καταβολή του προσφερόμενου τιμήματος στους αποδεχθέντες μετόχους θα ξεκινήσει στις 8 Απριλίου 2022.

Με δεδομένο ότι ο προτείνων και τα συντονισμένα πρόσωπα ήδη κατά την ημερομηνία του Πληροφοριακού Δελτίου κατείχαν μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό μεγαλύτερο του 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, θα ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς (squeeze out).

Δηλαδή θα απαιτήσει τη μεταβίβαση σε αυτόν και θα εξαγοράσει τις μετοχές των υπόλοιπων μετόχων της εταιρείας, οι οποίοι δεν αποδέχθηκαν τη Δημόσια Πρόταση, σε τιμή ίση με το προσφερόμενο τίμημα (3,22 ευρώ ανά μετοχή) εντός 3 μηνών από το τέλος της Περιόδου Αποδοχής, ενώ θα αποκτήσει χρηματιστηριακά όλες τις Μετοχές που θα του προσφερθούν από Μετόχους, κατ’ ενάσκηση του

Δικαιώματος Εξόδου, εντός περιόδου 3 μηνών από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης, σε τιμή ίση με το προσφερόμενο τίμημα.

Στη συνέχεια θα συγκληθεί έκτακτη ΓΣ για τη διαγραφή των μετοχών από το Χρηματιστήριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις