Αναρτήθηκαν οι πίνακες με τους τελικούς δικαιούχους αμπελουργούς του μέτρου της πρώιμης συγκομιδής, η διενέργεια της οποίας μπορεί να πραγματοποιηθεί έως τις 15 Ιουλίου.

Δικαιούχοι της στήριξης του προγράμματος «Πρώιμης Συγκομιδής» είναι οι αμπελουργοί, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών, που εκμεταλλεύονται έκταση αμπελοκαλλιέργειας με οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου και η έδρα της εκμετάλλευσής τους δύναται να βρίσκεται σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ.

Μετά την ολοκλήρωση του μέτρου οι τελικοί δικαιούχοι υποβάλλουν αίτηση πληρωμής στις αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, το αργότερο έως την 19η Ιουλίου 2022.

Διαβάστε επίσης: Αμπέλι: Ξεκινούν οι αιτήσεις για την πρώιμη συγκομιδή – Οι ποικιλίες και οι τιμές ενίσχυσης

Με βάση τους διοικητικούς ελέγχους που διενέργησαν οι ΠΕ της χώρας, τις παραιτήσεις και σύμφωνα με τα κριτήρια επιλεξιμότητας και προτεραιότητας, η κατάταξη των επιλέξιμων αιτήσεων γίνεται σε επίπεδο χώρας, με φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, για το σύνολο των εγκεκριμένων αιτήσεων της χώρας και κατανομή των κονδυλίων για την ένταξή τους στο μέτρο της πρώιμης συγκομιδής της περιόχου 2021 -2022.

Να σημειωθεί, ότι ωςς «πρώιμη συγκομιδή» νοείται η ολική καταστροφή ή απομάκρυνση των σταφυλιών από το αμπέλι, που δεν έχουν ακόμη ωριμάσει με επακόλουθο εκμηδενισμό της απόδοσης της σχετικής έκτασης αμπελοκαλλιέργειας. Η εγκατάλειψη εμπορεύσιμων σταφυλιών στο πρέμνο μετά το πέρας του κανονικού κύκλου παραγωγής (μη συγκομιδή) δεν θεωρείται πρώιμη συγκομιδή.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στο σύνολο της χώρας, με στόχο την αποκατάσταση ισορροπίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην αμπελοοινική αγορά, ώστε να αποφευχθεί η κρίση στην αγορά μέσω της στήριξης των μικρών και μεσαίων εκμεταλλεύσεων, ώστε αυτές να διατηρηθούν ή να καταστούν οικονομικά βιώσιμες.

Ποσοτικοποιημένος στόχος του προγράμματος είναι η ένταξη εκμεταλλεύσεων με μέγεθος ίσο ή μεγαλύτερο των 10 στρεμμάτων σε ποσοστό τουλάχιστον 50%, των εγκεκριμένων αιτήσεων.

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες με την οριστική κατάταξη των αιτήσεων ΕΔΩ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO