Σημαντικές πιέσεις προκαλούν στους αμερικανικούς δείκτες τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την απασχόληση, τα οποία ανησυχούν τους επενδυτές που αναζητούν ενδείξεις ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να επιβραδύνει την αύξηση των επιτοκίων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,79% στις 34.122 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,13% στις 4.030 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,49% στις 11.311 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό έλεγχο οι πιέσεις

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Marvell Technology διολισθαίνουν κατά 4,9%, αφού ανακοίνωσε ότι οι τριμηνιαίες πωλήσεις και τα κέρδη της ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων της Wall Street και ότι οι προοπτικές της είναι ασθενέστερες από τις αναμενόμενες. Η εταιρεία δήλωσε ότι πλήττεται από τις μειώσεις αποθεμάτων από τους πελάτες.

Απώλειες 9,1% σημείωσε η Zscaler, μετά την αναφορά της για συντηρητικές προβλέψεις παρά το ότι τα τριμηνιαία αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η Zscaler δήλωσε ότι οι πελάτες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να κλείσουν νέες συμφωνίες.

Η αγορά εργασίας

Στα μάκρο της ημέρας, η αύξηση της απασχόλησης ήταν πολύ καλύτερη από την αναμενόμενη τον Νοέμβριο, παρά τις επιθετικές προσπάθειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να επιβραδύνει την αγορά εργασίας και να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό.

Οι προσλήψεις αυξήθηκαν κατά 263.000 για το μήνα, ενώ το ποσοστό ανεργίας ήταν στο 3,7%, ανέφερε το υπουργείο Εργασίας. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν αύξηση 200.000 στον αριθμό των προσλήψεων και 3,7% για το ποσοστό ανεργίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street